лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Східний плов із булгуру

Додайте східних акцентів щоденному раціону — приготуйте запаморочливо апетитний плов із куркою, грибами та овочами. Але не з рису, а з булгура! Це дуже ситна й корисна пшенична крупа, надзвичайно популярна в країнах Азії.

Промивати булгур перед приготуванням не треба, він швидко розварюється й ідеально поєднується з м’ясом, грибами, овочами та спеціями. Щоб плов вийшов розсипчастим, досвідчені кулінари рекомендують спочатку обсмажити крупу в олії чи вершковому маслі й лише потім залити окропом.



Завдяки високому вмісту білка, марганцю та корисних жирів цю пшеничну крупу рекомендують вживати дітям, вегетаріанцям, а також людям, які худнуть. Булгур чудово насичує, зміцнює імунітет і покращує травлення.

У поєднанні із соковитими овочами, ніжною курочкою та грибами це — ідеальна страва для вихідного з рідними чи друзями.

Булгур із куркою, грибами та овочами

Колоритний східний плов із грибами та куркою блискавично втамує голод, але перед цим... запах прянощів заполонить увесь дім, змусивши домашніх нетерпляче заглядати на кухню. А найприємніше те, що рецепт щоразу можна змінювати, додаючи різноманітні овочі та прянощі за смаком.

40 хвилин

Інгредієнти

Булгур 1,5 склянки
Куряча грудка 300 г
Солодкий перець 1 шт.
Гриби (печериці) 200 г
Морква 1 шт.
Зелений горошок швидкозаморожений ТМ «Рудь» 100 г
Цибуля червона 1 шт.
Рослинна олія 50 г
Масло «Хуторок селянський» ТМ «Рудь», 73 % 30 г
Чебрець 3 гілочки
Сіль за смаком
Каєнський перець дрібка
Кінза чи петрушка пучок

Східний плов із булгуру

Приготування

Етап № 1

У каструлю наливаємо три склянки води та ставимо на плиту закипати. В окріп насипаємо булгур, солимо та варимо на повільному вогні під кришкою протягом 20 хвилин.

Етап № 2

Поки крупа вариться, підготуємо овочі. Цибулю очищаємо від лушпиння, миємо та довільно подрібнюємо. Нарізаємо маленькими шматочками курячу грудку. Перець ріжемо соломкою. Моркву натираємо на тертці, а гриби кришимо тонкими пластинками.

Етап № 3

Наливаємо в сковороду олію, розігріваємо. Злегка обсмажуємо цибулю та моркву. Додаємо курку, гриби та смажимо протягом 10 хвилин. Саме час додати горошок, чебрець та перець. Перемішуємо суміш і тушкуємо ще три хвилини під закритою кришкою.

Етап № 4

До овочево-м’ясної суміші додаємо варений булгур. Перемішуємо інгредієнти й тримаємо на невеличкому вогні ще дві хвилини. Вимикаємо плиту, додаємо шматочок вершкового масла. Залишаємо плов на 10 хвилин.

Читайте також: Готуємо плов з копченою рибою

Готовий булгур посипаємо свіжою зеленню та насолоджуємося пряним смаком ароматної східної страви!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: rud.ua  Переглядів: 1 910


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook