лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

ТОП-3 солоних пироги: з м'ясом та грибами, овочами, рибою

ТОП-3 солоних пироги: з м'ясом та грибами, овочами, рибою
Смачні та прості рецепти пирогів на кожен день.

Слово "пиріг" сягає корінням у давнину і утворене від слова "пир". У давньоруській мові це слово означало пшеничний хліб. Деякі етнографи вважають, що окрім українців, жоден з індоєвропейських народів не мав традиції пекти пироги. Щоправда, згодом цей рецепт набув популярності і серед інших народів. tochka.net підготувала для тебе рецепти солоних пирогів із різними начинками, приправивши їх національними мотивами.

Швидкий пиріг із м'ясом

Простий та смачний рецепт пирога з м'ясом. Втім, ти можеш міняти начинку в цьому пирозі на свій смак.



Інгредієнти:

Для тіста:


250 г борошна
3 ст. л. майонезу
3 ст. л. сметани
4 яйця
100 г сиру
0,5 ч. л. соди
1 ч. л. оцту чи соку лимона
сіль — до смаку

Для начинки:

250 г фаршу
1 цибулина
200 г печериць
50 г рослинної олії
прянощі, сіль — до смаку

Приготування:

Приготуй тісто для пирога з м'ясом: спершу збий яйця в мисці. Натри у збиті яйця сир (на великій тертці). Додай просіяне борошно, потім сметану та майонез. Додай соду, погашену оцтом чи лимонним соком.

Приступай до начинки: наріж цибулю та обсмаж, помішуючи, на розігрітій пательні з олією (хвилин 5). Наріж гриби і додай до цибулі. Обсмаж, помішуючи (кілька хвилин, до легкої рум'яності). Додай фарш до цибулі та грибів. Обсмажуй, помішуючи, 7 хвилин. Додай за бажанням прянощі і сіль.

Увімкни духовку. Деко або форму змасти рослинною олією, можеш присипати борошном. Вилий у форму 2/3 тіста. Зверху рівномірно виклади приготовлену начинку. Залий залишками тіста. Випікай пиріг із м'ясом у розігрітій духовці приблизно 30 хвилин при температурі 190-200 градусів.


Клафуті з капустою, беконом та зеленню

Клафуті — французька десертна випічка, для приготування якої вишні заливаються яєчним тістом і запікаються в духовці. Зараз клафуті готують навіть з солоною начинкою, застосовуючи той самий принцип заливки начинки тестом. Приготуй цей неймовірно ніжний та смачний клафуті з капустою, беконом та сиром, який поєднує у собі і запіканку, і пиріг.

Інгредієнти:

350 г капусти
100 г бекону
1 цибулина
70 г сиру
250 мл вершків 20%
4 яйця
3 ст. л. борошна
зелень свіжа, сіль, перець — до смаку
2 ст. л. рослинної олії

Приготування:

Капусту нашаткуй тонкими смужками. У пательні розігрій половину олії, виклади туди капусту та обсмаж, помішуючи, до м'якості — 7-8 хвилин.

Бекон наріж смужками. Цибулю очисти і наріж півкільцями або кубиками. У пательні розігрій олію і обсмаж цибулю 3 хвилини. Додай бекон та обсмаж ще 3-4 хвилини на невеликому вогні.

Яйця з'єднай у мисці із вершками, перемішай. Додай борошно, сіль та перець. Перемішай до однорідності.

Капусту виклади в жароміцну форму. Зелень дрібно порубай і виклади зверху капусти. Потім на зелень виклади обсмажений із цибулею бекон.

Залий все приготованим яєчним тістом. Зверху рівномірно натри на середній тертці твердий сир. Випікай клафуті 35-45 хвилин при 180 градусах.

Клафуті з капустою, беконом та зеленню можна подавати як гарячим, так і холодним.


Рибний пиріг "Калакукко"

На фінському "калакукко" означає "рибний півень" або "рибний колобок". Це традиційний фінський житній пиріг з рибного філе, часто лососевий, зі шпигом або беконом, що зовні нагадує великий буханець житнього хліба. Спробуй приготувати цей смачний пиріг, який ще й не складний у виконанні.

Інгредієнти:

Для тіста:


400 г борошна
50 г вершкового масла
1 склянка води

Для начинки:

500 г філе риби
200 г копченого сала
1 цибулина
1 яйце
сіль, перець — до смаку

Приготування:

Заміси тісто, розділи його на два шматки і дай відстоятися 10-12 хв. Потім розкатай на два тонкі пласти. Один поклади на блюдо.

Приготуй начинку: дрібно наріж рибне філе (тріска, мінтай, окунь), копчене сало, цибулю. Посоли, поперчи і ретельно перемішай.

Отриману масу поклади на шар тіста, накрий зверху другим шаром і защипни краї. Зверху пиріг змасти яйцем і наколи в кількох місцях вилкою.

Читайте також: Готовим нежную курицу с грибами в сметане (ВИДЕО)

Готуй у пічці при половинній потужності 8-10 хв, а потім доведи до готовності при повній потужності протягом 5-6 хв. Потім змасти пиріг вершковим маслом, накрий рушником і дай постояти 6-7 хв.
скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: tochka.net  Переглядів: 4 317


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook