лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Чому виникає гіркий присмак у роті

З відчуттям гіркого присмаку у роті можуть стикатися люди з різних причин. Цей неприємний симптом може бути результатом різних факторів, включаючи харчові звички, проблеми зі шлунком, печінкою або жовчним міхуром.

Зміни в смакових рецепторах. Гіркий присмак може бути наслідком змін у смакових рецепторах у ротовій порожнині. Це може статися через певні харчові продукти або напої, такі як гірка кава, гіркі цитрусові фрукти, чорний шоколад або гіркі ліки.



Проблеми зі шлунком. Гіркий присмак у роті може бути симптомом певних проблем зі шлунком, таких як рефлюкс кислоти (відригування кислоти зі шлунку до стравохідного каналу), гастрит (запалення слизової оболонки шлунку) або виразки.

Проблеми з печінкою або жовчним міхуром. Порушення функції печінки або жовчного міхура можуть призвести до накопичення жовчі в ротовій порожнині, що може призводити до гіркого смаку. Такі захворювання супроводжується й іншими симптомами: нудотою, блюванням, підвищеною температурою, сильним болем у правому боці під ребрами.

Сухість у роті. Може призводити до зміни смаку і викликати гіркий присмак. Це може бути наслідком певних медичних станів, дії лікарських препаратів або недостатнього виділення слини.

Інфекції або запалення. Інфекції в ротовій порожнині, які супроводжуються запаленням, такі як пародонтит (запалення ясен) або стоматит (запалення слизової оболонки рота), можуть спричиняти гіркий смак.

Якщо гіркий присмак з'явився і зник і більше нічого не турбує, причин для хвилювання немає. Але якщо, крім незвичного присмаку, боляче жувати, з рота неприємно пахне, підвищилася чутливість зубів до холодної та гарячої їжі, запалилися ясна, потрібно звернутися до стоматолога.

Читайте також: Чому виникає діарея після антибіотиків та що з цим робити

При появі гіркоти у роті, нудоти, блювоти, болю у животі, високої температури, негайно зверніться за медичною допомогою.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 140


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook