лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Яка дієта найкраща для здоров’я серця: висновок науковців

Дієта відіграє важливу роль у здоров'ї серцево-судинної системи, впливаючи на все – від артеріального тиску до ймовірності розвитку серцево-судинних захворювань. Але більшість із нас все ж "грішать" фаст-фудом, жирною чи соленою їжею, а також надлишком солодощів у раціоні.

Щоб перейти на здорове харчування, головне сприймати його не як дієту з обмеженнями, а як можливість досліджувати нові смаки, розповідає 24 Канал. Побічно такий підхід допоможе вам довше зберегти здоров’я та молодість.



Нутриціологи назвали найкращу дієту для здоров’я

Редакція Forbes Healh сформувала групу експертів з харчування й після консультацій прийшла до висновку, що найкраща дієта для здоров’я серця та загалом для всього організму – Середземноморська. Цю дієту вже не перший рік обирають найкращою й різні наукові видання.

Її особливість в тому, що це не така дієта, до яких ми звикли з лікарняних брошур та модних журналів. Це буквально гармонійний стиль харчування здорових та щасливих людей із Середземномор’я.

Ця, як її простіше називати, "дієта" багата на продукти, які добре впливають на здоров’я серця та серцево-судинної системи: свіжі фрукти та овочі, бобові, цільнозернові продукти, оливкова олія, горіхи.

Одне дослідження показало, що у тих людей, хто дотримувався Середземноморської дієти, ймовірність рецидиву серцевих захворювань була на 50 – 70% нижчою, ніж у тих, хто дотримувався дієти, аналогічної дієті 1-го кроку Американської кардіологічної асоціації.

Крім цього, Середземноморська дієта може призвести до зниження частоти ішемічної хвороби серця, ішемічного інсульту та загальних серцево-судинних захворювань. І не лише коштом харчування, а завдяки приємним “бонусам”, про які ми розповімо згодом.

Основи харчування Середземноморської дієти

На першому місці завжди повинні бути: овочі, фрукти, зелень, злаки, бобові, горіхи, насіння й, звичайно ж, оливки. Овочів слід вживати багато та щодня, а звичайну олію замінити на оливкову.
Віддавайте перевагу продуктам з низьким та середнім глікемічним індексом й відмовтеся від трансжирів.
Для гарніру вітаються крупи: булгур, коричневий рис, плющений овес тощо, і звісно картопля, проте не смажена. Хлібчик обираємо цільнозерновий, а пасту й макарони – з твердих сортів пшениці.
З продуктів тваринного походження перевага віддається рибі та морепродуктам (5 – 6 порцій на тиждень), проте підходить і м'ясо птиці. Червоне й оброблене м'ясо вживається вкрай рідко (1 – 2 рази на місяць).
Сирам, яйцям та молочним продуктам – так, так і ще раз так.
Менше солі – більше спецій. Зауважимо, що споживання надто великої кількості солі може призвести до високого кров'яного тиску і, як наслідок, проблем із серцем. Загалом Американська кардіологічна асоціація рекомендує споживати не більше чайної ложки солі на день. Натомість зверніть увагу на спеції, які також чудово лоскочуть рецептори й на додачу деякі з них позитивно впливають на роботу серця, наприклад куркумін.
Шоколад не є продуктом щоденного споживання, проте і не під забороною. Сприймайте його як свято, яке не потрібно робити буденною звичкою. І зауважте, що найкращий вибір для здоров’я серця – саме чорний шоколад.
Так, не щодня, проте іноді можете дозволяти собі пустощі. Улюблений молочний батончик або жменя картопляних чипсів не завадять вашому здоровому харчуванню, якщо ви будете вживати їх справді рідко. Важливо те, що більшість часу ви їсте здорову їжу.

Якщо ви приймете новий стиль харчування, ви поступово відкриватимете для себе нові рецепти й смаки. Ви зрозумієте, що це доступно і справді приносить задоволення. Ви навчитесь готувати різноманітні корисні смаколики без тонни цукрів, жирів та білого борошна й з часом помітите, як змінилось ваше самопочуття.

Середземноморська дієта настільки багатогранна, що про її гастрономічні можливості та користь можна розповідати довго.

Додаткові причини обрати Середземноморську дієту

Обов'язкова умова Середземноморської дієти – фізична активність. Рухайтеся щонайменше 30 хвилин на день: гуляйте, порайтеся по дому, обирайте сходи замість ліфта, проходьте кілька зупинок пішки чи робіть фізичні вправи. Головне – щоб ви були в русі й вам це подобалось.

Ще один плюс Середземноморського стилю життя – сімейні вечері. “Коли я їм – я глух та нім” – радянська установка, яка не несе жодної користі та, ймовірно, була запущена машиною пропаганди для того, щоб люди менше пліткували за столом.

Замість цього їжте повільно, смакуйте страви, спілкуйтеся з рідними та друзями, розповідайте, як пройшов ваш день. Це не лише зблизить вас із рідними, а й вбереже від переїдання, що також знизить ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Зауважимо, що в Україні серцево-судинні захворювання є головною причиною смертності населення. Одними з найпоширеніших причин виникнення хвороб серця та судин є: високий артеріальний тиск, холестерол, погане харчування, високий індекс маси тіла, високий рівень глюкози у крові. Середземноморська дієте допоможе виправити ці проблеми.

Для того, щоб підвищити ефективність дієти, радимо вживати Неокардил, який завдяки своєму складу знижує рівень загального холестерину, нормалізує рівень глюкози, вирівнює тиск та дозволяє підвищити ефективність комплексної терапії серцево-судинних захворювань.

Читайте також: Найнебезпечніші дієти: як худнути непотрібно

Тож дотримуйтесь здорового харчування, рухайтеся, відмовтесь від шкідливих звичок, обирайте Неокардил та будете здорові.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 343


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook