лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Знайшли простий та приємний спосіб продовжити життя

Дослідження показує, що щоденне спілкування з друзями у літньому віці більш ніж вдвічі знижує ризик смерті протягом наступних п’яти років

В Книзі приказок Соломонових йдеться: "Як лосьйони й пахощі дарують чуттєву насолоду, так мила дружба освіжає душу". Тепер вчені довели, що друзі – це справді бальзам, і регулярне спілкування з ними навіть допомогти продовжити життя.



Експерти виявили, що для людей віком понад 80 років щоденне спілкування більш ніж удвічі знижує ризик смерті. У той час як кожен п'ятий з одиноких людей похилого віку помер протягом п'ятирічного спостереження, за цей час помер лише один з 14 осіб, які ведуть активне соціальне життя.

Навіть люди, які спілкувалися лише час від часу, зменшили свій ризик смерті протягом п’яти років до одного з 11, а ті, хто спілкувався раз на тиждень, знизили ризик до одного з 13. Команда вчених виявила "відповідь на дозу": чим більше частота спілкування, тим більша ймовірність прожити довше.

Зв'язок зберігся, навіть якщо врахувати інші фактори, такі як здоров'я та багатство, які могли перешкодити людям виходити на вулицю.

Читайте також: Як продовжити собі життя. Зміцнюємо серцевий м

Науковці не впевнені, чому спілкування може подовжити життя, але припустили, що наявність великої кількості друзів може стимулювати здоровішу поведінку, підвищувати фізичну активність і допомагати знижувати стрес.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 143


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook