лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Чому небезпечно їсти страви з сирої риби

Паразити та бактерії можуть проникнути в організм риби. Потім вони закріплюються в м'язах риби і чекають, поки більша тварина або людина її з'їсть.

Так робить, наприклад, стьожак широкий – найбільший паразит, який може потрапити через їжу в організм людини. Його довжина може сягати дев'яти метрів.

Стьожак широкий кріпиться до стінки кишечника і харчується речовинами, які отримує людина з їжі. Це може призвести до дефіциту вітаміну В12 та анемії. У більшості людей немає симптомів зараження цим паразитом, але іноді з'являється:



дискомфорт та біль у животі;
діарея;
втрата ваги.

Також віруси та бактерії можуть потрапляти на м'ясо вже зловлених риб із навколишнього середовища. Якщо людина з'їсть таку рибу, хвороботворні мікроорганізми можуть спричинити запалення слизової оболонки шлунка та кишечника – гастроентерит.

Основні симптоми гастроентериту – це блювання і діарея, і зазвичай вони не небезпечні для людини, хоча і можуть призвести до зневоднення. У вагітних жінок, немовлят, людей похилого віку та людей з ослабленою імунною системою ризик зневоднення вищий.

Єдиний спосіб позбутися всіх паразитів і бактерій, які можуть перебувати в рибі, це нагріти її до 63 градусів за Цельсієм.

Безпечна риба

Лосось, форель, тунець та інші види риб, яких виростили на спеціалізованих фермах, безпечні. Вони їдять корм, де точно немає личинок паразитів. Також співробітники рибних ферм стежать, щоб в акваріуми не потрапило нічого зайвого, наприклад, фекалії тварин. А перед відправкою риби на прилавки магазинів чи кухню ресторану вона також проходить суворий контроль. Фахівці перевіряють, чи є в ній паразити та інші хвороботворні мікроорганізми.

Читайте також: Хурма: чи справді вона небезпечна для шлунку
скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 122


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook