лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Як покращити пам’ять. Поради та вправи

Як покращити пам’ять. Поради та вправи
Напевно з усіма колись траплялася ситуація, коли у найнеобхідніший момент ви забуваєте щось важливе? Саме в такі моменти ми починаємо скаржитися на свою пам’ять.

Однак розвинути пам’ять цілком реально, потрібно тільки знати як.

Давайте спочатку поговоримо про фізіологічний стан організму.

Бувайте побільше на повітрі, щоби кров насичувалась киснем. Намагайтеся частіше вибиратися на природу. Регулярно провітрюйте приміщення в яких ви проводите багато часу.



Повноцінний сон. Ваша пам’ять не працюватиме на всі 100%, якщо ви не висипали.

Відмовтеся від шкідливих звичок. Ззавичай люди, які палять запам’ятовують інформацію гірше, ніж ті, хто не має цієї згубної звички. Послаблює пам’ять і алкоголь.

Будьте фізично активними. Більше рухайтесь та займайтесь спортом. Це сприяє поліпшенню кровообігу мозку.

Продукти харчування для поліпшення пам’яті

Харчування відіграє не останню роль в процесі розвитку пам’яті. Якщо ви хочете вдосконалити свою здатність запам’ятовувати, то необхідно звернути увагу на те, що ви їсте. Здорова та корисна їжа допоможе відновити речовини, які необхідні мозку.

До обов’язкових продуктів, які мають бути у вашому раціоні можна віднести сир (голландський і честер), м’ясо, печінку, рибу, яйця, горіхи. Натомість варто відмовитись від виробів з борошна, жирної та солодкої їжі.

Вправи для розвитку пам’яті

Окрім харчування та здорового способу життя варто виконувати певні вправи, які будуть сприяти розвитку пам’яті. Однак хороший результат ви отримаєте лише за умови їх регулярного виконання.

Вправа № 1.
Перед сном, лежачи у ліжку, почніть згадувати усе що з вами трапилося за день, але у зворотному порядку. Відразу вам буде зробити це не просто, але проводячи цю вправу регулярно, вже за два тижні ви зможете легко згадати все.

Вправа № 2.
Ця вправа допоможе вам запам’ятовувати тексти. Прочитавши якийсь текст, спробуйте уявити таку картину: Ви знаходитесь в кімнаті, де чимало різних шафок. В одну із них ви кладете ваш текст. А у момент, коли вам потрібно буде відтворити цей текст, Ви можете просто підійти до цього ящика і дістати його.

Вправа № 3.
Для виконання цієї вправи вам знадобиться помічник. Він має написати декілька слів. Ваше завдання підібрати синоніми до цих слів і записати їх навпроти. Далі, ви закриваєте слова, які були вихідними і, дивлячись на синоніми, спробуйте згадати слова з першого стовпчика. Згодом, кількість слів варто збільшувати.

Читання – ще один дієвий спосіб розвивати пам’ять. Коли ми читаємо, ми змушуємо наш мозок працювати, а також збільшуємо свій словниковий запас, адже запам’ятовуємо, що означає те чи інше слово. Під час читання, наша уява візуально відтворює щойно прочитане, а це допомагає запам’ятовувати текст, отже зміцнює пам’ять.

Читайте також: Якщо болить шия. Перевірені техніки самомасажу

Комплексне використання усіх цих підходів допоможе вам покращити пам’ять, а це означає, що проблем із запам’ятовуванням у вас стане набагато менше!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: poradnyk.com.ua  Переглядів: 329


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook