лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Чому восени можуть виникати спазми у животі

Восени спазми в животі можуть виникати через погіршення психоемоційного стану – про це повідомила в інтерв'ю терапевт Софія Малікова.

За словами лікаря, стан травного тракту, особливо кишечника, тісно пов'язаний з роботою мозку та емоціями людини, що підтверджується низкою наукових досліджень. Восени для психоемоційного здоров'я людей настає несприятливий період: холод і негода, відсутність прогулянок та інших приємних літніх розваг, а також нестача сонця викликають зміни у виробленні гормонів, що впливають на настрій. Воно починає погіршуватися, на що реагує шлунково-кишковий тракт, стверджує лікар Малікова.



«Восени настрій людей погіршується через брак інсоляції та скорочення світлового дня. Всі відділи шлунково-кишкового тракту реагують на негативні емоції у вигляді спазмів, болю у верхніх відділах живота під час кишечника», - розповіла терапевт.

Малікова зазначила, що характер болю та спазмів у животі може бути різким, неприємним. У тривожних людей, які страждають на іпохондрію, це може сприяти посиленню їх станів.

У свою чергу, якщо спазми виявляються тривалими і періодично відчиняються, це може стати причиною органічних змін, що викликаються негативними процесами у слизовій оболонці шлунка, які можуть вести до ерозій або ентероколіту.
Терапевт назвала найкращий час для засипання восени

Читайте також: Харчове отруєння. Як лікуватися самостійно, та коли треба викликати швидку

Також лікар вказала на негативний ефект раціону. Восени харчування людей стає зазвичай більш щільним і калорійним, в ньому стає більше переробленої і важкої, або присмаченої спеціями їжі - все це не може не позначитися на шлунково-кишковому тракті.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело:   Переглядів: 165


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook