лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Чи чують люди, що відбувається навколо під час сну

Під час сну люди чують майже так само добре, як і під час неспання – нейрони продовжують приймати аудіосигнали. Але при цьому центри мозку на них не реагують.

До таких висновків дійшли нейробіологи з Каліфорнійського та Тель-Авівського університетів. Вони проаналізували активність кори мозку пацієнтів з епілепсією, у черепі яких стоять спеціальні імплантати. Добровольці слухали мову і музику, коли спали і не спали.



Науковці виявили стійку реакцію на звук під час сну, яка значною мірою була схожою на реакцію мозку під час неспання. Однак була одна ключова відмінність від неспання, а саме в рівні альфа-бета-хвиль. У результаті люди не розуміють, що чують, і не передбачають подальшого перебігу подій.

"Нейрони завжди чують навколишні звуки, навіть коли людина глибоко спить. Вони схожі на музикантів, які грають Моцарта. Кожен робить це точно та з необхідною гучністю. Але уві сні нейронному оркестру не вистачає диригента", — пояснив співавтор дослідження Іцхак Фрід.

Яке значення це має

Він вважає: результати роботи допоможуть зрозуміти, як обробляють інформацію люди у непритомному стані – у комі чи під наркозом. Вони також можуть вказувати на способи покращення пам’яті під час сну за допомогою слухової стимуляції, коли мозок систематизує інформацію, як отримав протягом дня.

Читайте також: Чому постійно хочеться спати

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 271


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook