лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Активоване вугілля: коли, як і скільки приймати

Активоване вугілля: коли, як і скільки приймати
А також дізнайся, чи можливе передозування цим препаратом.

Навряд чи знайдеться багато людей, у домашній аптечці яких відсутнє активоване вугілля, адже "чарівна" чорна пігулка здатна допомогти при отруєнні, нудоті, блювоті. Сьогодні вугілля буває не тільки чорним, а й білим, а також існують теорії, що активоване вугілля допомагає у боротьбі із зайвою вагою, віком і навіть при вірусних інфекціях. Як правильно приймати активоване вугілля, коли і в яких дозах, чи небезпечне передозування цим препаратом, ми докладно розповімо у цьому матеріалі.

Чорне чи біле?

Активоване вугілля — це сорбент, який перешкоджає попаданню шкідливих речовин із шлунку до крові, та допомагає уникнути отруєння. Завдяки дії цих ліків з організму виводяться токсичні речовини — гази, алкалоїди, ендо- та екзотоксини, солі важких металів, і навіть снодійних та наркотичних речовин. Загалом, все непотрібне та отруйне для організму активоване вугілля знешкодить та знищить.



Сьогодні активоване вугілля випускається у звичному нам форматі чорних пігулок, але є й біле вугілля. Строго кажучи, біле вугілля — не вугілля взагалі, а БАД. Однак у білого вугілля є три безперечні переваги перед чорним:

* Біле вугілля потрібно приймати у значно менших обсягах (2-3 таблетки), тоді як чорного вугілля для досягнення ефекту потрібно з'їсти 1 таблетку на 10 кг ваги.
* Таблетки білого кольору дієвіші за чорні: виводячи з організму шкідливі речовини, біле вугілля не торкнеться корисних мікроелементів, чого не можна сказати про чорне вугілля.
* Після прийому білого вугілля ти навряд чи поскаржишся на запори та диспепсичні розлади, а звичайне активоване вугілля з великою ймовірністю призведе до таких наслідків через кілька днів після прийому. До того ж, білі таблетки, на відміну від чорних, для кращої дії не потрібно розжовувати, а значить, вони відмінно підійдуть для лікування розладів у дітей.

Коли і як приймати активоване вугілля

Незважаючи на нешкідливість активованого вугілля, не варто їсти його жменями при будь-якому небезпечному випадку. Є ряд симптомів, які справді вимагатимуть участі цього препарату.

Харчове отруєння, сюди можна віднести і медикаментозне отруєння. Кожне з таких отруєнь супроводжується нудотою, блюванням, діареєю, болями у шлунку. У таких випадках найефективнішим є прийом активованого вугілля в період до 12 годин після отруєння. Таблетки обов'язково слід розжувати, а дітям подрібнити та розвести водою. Дозування для дорослих: 1 таблетка на кожні 10 кг ваги приймати 2-3 рази на добу 3-5 днів або до повного зникнення симптомів отруєння.
Харчова алергія. Активоване вугілля допоможе вивести алерген з організму, але в цьому випадку про тривалість прийому краще поговорити із сімейним лікарем. Дозування для дорослих: 1 таблетка на кожні 10 кг ваги приймати 2 рази на день, але не більше 5 днів поспіль.
Похмілля, яке проявляється головним болем, нудотою та блюванням, допоможе зняти активоване вугілля. Прийняти слід разову дозу (1 таблетка на 10 кг ваги).
З діареєю активоване вугілля допоможе боротися, якщо приймати його 2 рази на день у дорослому дозуванні.
Метеоризм. При здутті живота рекомендують приймати активоване вугілля, як і при отруєнні.
Очищення організму: разову дозу поступово збільшують з 3-х до 10 таблеток 1 раз на добу. Такий курс очищення організму не повинен перевищувати 10 днів, але якщо ти страждаєш на запори, тоді від такої детоксикації краще відмовитися.
Для схуднення. У доказовій медицині відсутні дані, що підтверджують, що активоване вугілля допомагає боротися із зайвою вагою. Але є дієтологи, які стверджують, що пігулки допомагають за рахунок виведення з організму шлаків. Якщо ти вирішиш допомогти організму позбавитися зайвих кілограмів за допомогою активованого вугілля, тоді приймай так само, як для очищення організму лише 3 рази на день. Таку дієту не можна проводити більше 10 днів і повторювати частіше ніж раз на пів року.
Грип та вірусні інфекції. З високою температурою наш організм атакують токсини, і щоб вивести продукти життєдіяльності шкідливих вірусів, ти можеш приймати активоване вугілля у звичайному дозуванні тричі на день.

Читайте також: Яка доза алкоголю вбиває серце: вчені завершили 30-річне дослідження

Передозування активованим вугіллям

Як і будь-який препарат, активоване вугілля має свої обмеження: його не рекомендують приймати понад п'ять днів поспіль. Порушення цього правила може призвести до виведення з організму не тільки шкідливих речовин, але й корисних — вітамінів та мікроелементів. Також у цій статті ми неодноразово наголошували, що людям, які страждають запорами, слід бути дуже обережними з активованим вугіллям — у таких випадках свій вибір краще зупинити на білому вугіллі.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: tochka.net  Переглядів: 363


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook