лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Нетривалий сон після обіду робить здоров'я міцнішим

Денний сон між 13:00 та 15:00 життєво важливим для оптимального здоров'я, стверджує відомий британський сомнолог, експерт з питань здоров'я Нік Літтлхейлз.

Як відомо, у середньому дорослій людині рекомендується спати 8 годин на добу, але експерт констатує: більшість дорослих сплять вночі лише близько 7 годин або менше. Численні фактори, включаючи повсякденні стрес та занепокоєння, негативно впливають на якість сну та засинання, заважаючи спати стільки, скільки потрібно.



Щоб допомогти організму легше справлятися з цим, корисно давати собі вдень нетривалий відпочинок, каже Нік Літтлхейлз.

«Нетривалий сон після обіду має безліч переваг, таких як покращення настрою, пам'яті та творчих здібностей, допомога у відновленні, зміцнення імунної системи, а також зниження ризику розвитку раку, хвороби Альцгеймера, серцевих захворювань та депресії», - розповів експерт в інтерв'ю виданню The Sun.

Літтлхейлз заявив, що вдень у період між 13:00 і 15:00 багато людей зазнають енергетичного спаду. За словами фахівця, замість того, щоб щосили чинити опір цьому занепаду тонусу і змушувати себе працювати, набагато правильніше дати організму невелику паузу. Нетривалий (від 10 до 30 хвилин) сон у вказаний період часу підвищить розумову активність, концентрацію та зрештою продуктивність роботи.

Спати в день довше експерт не рекомендує, оскільки це може негативно впливати на процес засипання вночі.Також сомнолог додав, що денний сон не обов'язково означає вкладання в ліжко чи навіть сон як такий. Насамперед, такий момент відпочинку передбачає відключення від роботи та рутинної обстановки.

Читайте також: Ученые: дневной сон опасен для здоровья

«Ви можете сидіти за своїм робочим столом, але використовувати навушники або ще щось, що допоможе вам відключитися на хвилину або дві. У спорті це називається контрольованим періодом відновлення», – уточнив експерт.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело:   Переглядів: 283


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook