лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Менопауза робить жінок схильними до інсульту та недоумства

Стан менопаузи – специфічної вікової гормональної перебудови організму – може негативно відбиватися стані ЦНС, збільшуючи ризики інсульту та інших уражень мозку в жінок.

Журнал Neurology опублікував результати нового дослідження, які говорять про те, що менопауза є фактором ризику для неврологічного здоров'я у жінок – вона посилює схильність слабкої статі до інсульту та недоумства.



Менопауза має на увазі період, протягом якого жіночий організм зазнає серйозних гормональних змін: у ньому падає рівень статевих гормонів, припиняються менструації, зникає фертильність. Менопауза може наступати у жінок віком від 45 до 55 років (у деяких випадках її настання виявляється надзвичайно раннім).

Хоча така зміна є цілком нормальним віковим етапом у житті жінок, вона буває пов'язана з безліччю неприємних симптомів, включаючи туман у голові та припливи. Автори нового дослідження стверджують, що жінки, які пережили менопаузу, можуть наражатися на більший ризик інсульту та хвороби Альцгеймера.

Вченими було проведено дослідження за участю понад 3000 осіб, які пройшли МРТ-сканування мозку для виявлення гіперінтенсивності білої речовини. Гіперінтенсивність білої речовини означає, що в головному мозку виникають вогнища запалення, які стають поширенішими з віком або при неконтрольованому високому кров'яному тиску. Чим більше таких ділянок, тим вищий ризик інсульту та недоумства.Мігрень у жінок часто призводить до інсульту.

Науковці виявили, що після менопаузи гіперінтенсивність білої речовини у жінок зростає – кількість ділянок запалення в їх мозку різко збільшується. У чоловіків мозок не відчуває такого сильного впливу вікових гормональних змін.

Читайте також: Ранний климакс: симптомы, причины и последствия

«Гіперінтенсивність білої речовини зростає у всіх у міру старіння – вона не обов'язково означає, що у людини розвинеться недоумство чи інсульт. Проте численні запалення можуть збільшити їхній ризик, і наші результати показують, що у жінок менопауза може стати визначальним фактором активізації запалення в мозку», - заявили дослідники.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело:   Переглядів: 240


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook