лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Чому опухають кісточки: ознаки хвороб серця, які здаються чимось іншим

Хвороби серця можуть проявлятися неспецифічними ознаками, які не викликають асоціацій із серцевими проблемами, - наприклад, у вас можуть опухати кісточки або виникає відчуття печії.

Інфаркт міокарда, ішемічна хвороба серця, гіпертонія, кардіоміопатія та раптова зупинка серця – щорічно серцеві патології забирають життя тисяч людей різного віку. У зв'язку з цим лікарі нагадують, що хвороби серця не завжди мають виражену симптоматику – деякі їх ознаки можуть з'являтися та залишатися непоміченими, оскільки здаються чимось іншим.



Медики виділяють кілька таких неспецифічних ознак, які не можна пропустити.

Набряклі ноги влітку - поширене явище. Але, помітивши, що кісточки та ступні стали розпухлими, простежте, чи немає інших змін. Якщо кісточки стають більшими і важкими, це може бути ознакою серцевої недостатності.

- Як зрозуміти, що набряк, що виник, є небезпечним: слід від гумки шкарпеток або від здавлювання пальцями довго не проходить.

Еректильна дисфункція. Зіткнувшись із цим явищем, чоловіки повинні перевірити своє серце, оскільки воно може бути ознакою хвороби серця або артеріального ушкодження, тромбозу.

Задушливі відчуття. Коли виникає стенокардія, постраждалі можуть відчувати певне сором, дискомфорт у горлі – наприклад, виникає почуття непрохідності повітря. Якщо ви відчуваєте це без конкретної причини, може спокою, це може бути дуже тривожною ознакою того, що здоров'я серцево-судинної системи підірвано.

Грудний біль. Болі в області грудей часто називають ранньою ознакою серцевого нападу, але багато людей не знають, що ці відчуття можуть не мати однозначно больового характеру. Серцевий біль може здаватися чимось іншим – наприклад, печією або тиском від занадто тісної білизни.

Читайте також: Кардіолог пояснила, як зрозуміти, що у вас "погані судини"

Втома. Будучи дуже поширеним симптомом звичайної рутинної перенапруги або недосипання, втома може вказувати на проблеми з серцем. Наприклад, якщо ви не можете підніматися сходами, як раніше, або відчуваєте себе надмірно виснаженим, коли займаєтеся звичною роботою, з якою раніше успішно справлялися, зверніться до лікаря. Такі ознаки можуть говорити, що ваше серце працює межі своїх можливостей.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело:   Переглядів: 385


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook