лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Перемога України на Євробаченні-2022: реакція мережі, артистів та всього світу

Перемога України на Євробаченні-2022: реакція мережі, артистів та всього світу
Тріумф Kalush Orchestrа став першим кроком до головної перемоги України за свободу.

Минулої ночі на півночі Італії в Турині пройшов гранд-фінал головного пісенного конкурсу Євробачення-2022. Поза сумнівом, цьогорічним фаворитом став виступ українського реп-гурту Kalush Orchestrа з піснею Stefania, що набрав 631 балів, 439 з яких — глядацькі голоси.



Яскрава перемога України вже обговорюється не лише у ЗМІ, а й у соціальних мережах. І доки учасники Kalush Orchestrа продовжують отримувати привітання, tochka.net зібрала загальне зведення того, як на успіх української групи реагують у мережі.

[media=https://www.instagram.com/reel/CdjnybPqdnH/?utm_source=ig_embed&ig_rid=302c357b-62da-44e2-a5bc-ecfff70acce9]
Команда Kalush Orchestrа

Звичайно, перший коментар на тему тріумфу українського гурту прозвучав із вуст самих музикантів. Отримуючи заповітну нагороду на сцені у Турині соліст гурту Олег Псюк зазначив, що ця перемога є заслугою кожного українця.

"Дякую. Дякуємо за підтримку України. Це перемога кожного українця. Слава Україні!" — прокоментував Олег Псюк.

[media=https://www.instagram.com/p/CdjnLdfI1gt/?utm_source=ig_embed&ig_rid=24f2175f-d3cc-4592-b2f6-2319081dccb4]
Володимир Зеленський

Серед перших, хто привітав Kalush Orchestrа з перемогою, виявився президент України. У соцмережах Володимир Зеленський привітав гурт, що посів перше місце. Там же президент зазначив, що разом зі своєю командою він зробить усе можливе, щоб одного разу Євробачення пройшло у відбудованому українському Маріуполі.

"Наша мужність вражає світ, наша музика підкорює Європу!
Наступного року Україна прийматиме Євробачення!
Втретє у своїй історії. І вірю – не востаннє.
Ми зробимо все, щоб одного дня учасників і гостей Євробачення приймав український Маріуполь.
Вільний, мирний, відбудований!
Дякую за перемогу Kalush Orchestra та всім, хто віддав за нас свої голоси!
Впевнений, не за горами наш переможний акорд у битві з ворогом.
Слава Україні!" — написав Володимир Зеленський.

Борис Джонсон

Прем'єр-міністр Великобританії, що активно підтримує Україну у боротьбі за незалежність, також поспішив привітати Kalush Orchestra з перемогою. На своїй сторінці у Twitter політик відзначив завзятість, завдяки якій український народ зможе не лише оминути суперників у творчості, а й протистояти агресору.

"Це яскраве відображення не тільки вашого таланту, але і непохитної стійкості у боротьбі за свободу", — зазначив Борис Джонсон.

Тімур Мірошниченко

Емоційною виявилася і реакція коментатора Євробачення Тімура Мірошниченко. Журналіст раніше заявляв, що представник Великобританії є одним із головних конкурентів українського гурту, тому під час стриму прямо з бункера, коментатор не зміг стримати сліз. Ведучий зазначив, що цієї перемоги не було, якби не відважна робота Збройних Сил України та кожного героя, який захищає наші землі від окупантів.

"Ця перемога цілком і повністю присвячується Збройним силам України!
Завдяки вам і всупереч усьому ми змогли поїхати до Турина.
Завдяки вам більшість українців змогли дивитися Євробачення в відносно спокійних умовах.
Завдяки вам усі ми, українці, втомлені, але не зломлені, розкидані по світу, розлучені війною, але єдині як ніколи, одне з одним і з усім світом, радіємо перемозі.
Поки що на Євробаченні", — підкреслив ведучий.

[media=https://www.instagram.com/p/CdjssnnKxH8/?utm_source=ig_embed&ig_rid=f97d4530-72de-44e2-b10d-0a0bc1de159a]
Джоан Роулінг

Популярна британська письменниця Джоан Роулінг, творець саги про Гаррі Поттера, передбачила перемогу Kalush Orchestra відразу після їхнього виступу. Не дочекавшись виходу на сцену всіх виконавців, вона поспішила зазначити, що перше місце займе Український гурт.

"Отже, а хто ж буде другим?" — написала Роулінг, визначившись зі своїм фаворитом.


Катя Осадча

Українська ведуча поспішила відзначити, через які труднощі учасникам Kalush Orchestra довелося пройти, аби досягти тріумфу на Євробаченні. Неослабні скандали на Нацвідборі, а відтак і зовсім початок повномасштабної війни могли стати на заваді участі групи на пісенному конкурсі. Проте музиканти стійко пройшли через усі перепони до заповітної перемоги України. Спершу на європейському конкурсі.

"Нинішній Нацвідбір Євробачення був складним. Протистояння Аліни Паш та Калуш обговорювали не один тиждень, і цей серіал зі скандалами мав не одну серію. Але з 24 лютого всі скандали та перипетії відбору стали зовсім не важливими.
Вітаю гурт Калуш, вітаю Україну!
Україна нація переможців
ЗСУ, ця перемога для вас
Наступна перемога буде головною", — написала Катя Осадча.


Моніка Лю

Співачка Моніка Лю, що представляла Литву на Євробаченні-2022, разом зі своєю командою цілий вечір підтримувала український гурт. У залі дівчина весь час тримала український прапор, а поряд із нею сидів чоловік в українській вишиванці та рожевій панамці – відсилання до образу соліста Kalush Orchestra.
Відразу після виступу українського гурту артистка опублікувала на своїй сторінці в Instagram прапор України, а після оголошення результатів залишила лаконічний коментар:

"Ура! Слава Україні!"

Джамала

"Іноді історія повторює незабутні моменти. Вітаю усіх нас з перемогою на Євробаченні. Тепер чекаємо на повну перемогу України і миру в нашій країні. Дякую Kalush Orchestrа", — написала співачка.
скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: tochka.net  Переглядів: 1 975


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook