лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

До паст і салатів: рецепт класичного соусу песто

Соус песто з’явився на півночі Італії, у регіоні Лігурія. Багата на мінерали земля та помірний клімат цього регіону створили ідеальні умови для вирощування базиліку. Можливо, це і посприяло створенню соусу песто, який став одним з улюблених у італійців. У класичному варіанті його готують на основі базиліку, часнику, кедрових горішків та пармезану із додаванням оливкової олії.

Італійське слово «песто» означає «розчавити» або «розтовкти». Імовірно, соус отримав таку назву через те, що його зазвичай готували у мармуровій ступці та подрібнювали товкачиком. Але з часом розвитку технологій соус песто почали готувати і у блендері, що пришвидшує процес. Також зараз існують і варіації з інгредієнтами, ми вже готували з вами соус песто з волоськими горіхами.



Особисто мені дуже подобається саме автентичний процес приготування. На мою думку, блендер робить структуру занадто однорідною та простою, а також «краде» частину аромату під час взаємодії продуктів із металом. А ще за допомогою ступки простіше обрати потрібну консистенцію. Наприклад, мені подобається більш груба структура, де відчуваються маленькі шматочки горіхів. Я ще раз в цьому впевнився, зробивши соус двома способами: подрібнивши у блендері та розтерши товкачиком у ступці. Ви теж можете спробувати обидва ці варіанти та обрати той, що подобається більше.

Інгредієнти

50 г базиліку
2 ст. л. кедрових горішків ТМ Varto
60 мл оливкової олії
2 ст. л. тертого пармезану
2 зубчики часнику
сік ½ лимона
1 дрібка солі

До паст і салатів: рецепт класичного соусу песто: Покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування класичного соусу песто.

Крок 2

Добре помийте базилік та відділіть листочки, їх потрібно 50 г. Стебла краще зовсім не використовувати, адже вони дадуть гіркоту. Викладіть листочки у чашу блендера.

Крок 3

Очистіть 2 зубчики часнику та додайте у чашу до листочків базиліку.

Крок 4

Додайте 2 ст. л. тертого пармезану. Я купив одразу натертий сир, але ви можете купити шматочок та самостійно натерти на мілку тертку.

Крок 5

Вичавіть у чашу блендера сік половини лимона. Додавати його не обов’язково, але особисто мені подобається та невеличка кислинка, яку він надає соусу.

Крок 6

Всипте у чашу блендера приблизно 2 ст. л. кедрових горішків ТМ Varto.

Крок 7

Влийте 60 мл оливкової олії. Я раджу обрати олію з не дуже інтенсивним смаком, бо вона може забити собою весь смак. Також можна взяти й соняшникову, але це буде вже не зовсім той соус.

Крок 8

Ретельно перебийте блендером всі інгредієнти, поки соус не набуде однорідної консистенції. Якщо ж ви хочете використати ступку замість блендера, зробіть все те ж саме. Викладіть усі інгредієнти у ступу та перебийте до отримання бажаної консистенії соусу.

Крок 9

Читайте також: Готуємо соус Песто по-українськи

Якщо ж ви хочете використати ступку замість блендера, зробіть все те ж саме. Викладіть усі інгредієнти у ступу та перебийте до отримання бажаної консистенії соусу.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 239


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook