лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Просто готувати. Тісто на чебуреки з горілкою від Євгена Клопотенка

Кримське узбережжя, пекуче сонце, а в руках величезний соковитий чебурек. У вас теж є такий приємний спогад? Пропоную повторити! А для всіх інших – провести репетицію, бо незабаром зможемо відвідати Крим та замовити собі по чебуреку. А у мене є рецепт того самого найкращого тіста на чебуреки на горілці з тисячами пухирців. Начинка підійде і солона, і солодка – з нею можете фантазувати, як заманеться.



Поради з приготування тіста на чебуреки

Нічого складного в приготуванні тіста на чебуреки немає, щоби вам дотепер не здавалося. Всі інгредієнти легко поєднуються та замішується в пружне та еластичне тісто. Воно добре розкочується в тоненький пласт та гарно скріплюється, коли натискаєте на краї виделкою. Будьте певні, за таких умов сік з вашої начинки залишиться всередині при обсмаженні.

Нам потрібна тепла вода – до 36 градусів – така, яку зазвичай використовують для приготування дріжджового тіста. Борошна беріть рівно стільки, скільки в рецепті, щоб ваше тісто не перетворилося в міцне та тверде. А горілка підійде будь-яка. Її не варто заміняти іншими алкогольними напоями. Саме вона зробить чебурек неймовірно хрумким. А для різноманіття даю вам ще заварне тісто на чебуреки, яке теж просто готувати.

Інгредієнти

500 г борошна (+ для підпилу)
200 мл води
½ ч. л. солі
50 мл горілки
2 ст. л. соняшникової олії

Тісто на чебуреки з горілкою: покроковий рецепт

Крок 1

В глибоку миску всипте 500 г борошна, ½ ч. л. солі, влийте 2 ст. л. соняшникової олії, 200 мл теплої води та 50 мл горілки. Почніть замішувати тісто в мисці, а потім перекладіть на робочу поверхню, посипану борошном.

Крок 2

Вимісіть пружне тісто, зробіть з нього кулю, загорніть у фольгу та залиште відпочивати на 20 хвилин за кімнатної температури. За цей час клітковина розійдеться і тісто стане еластичним та буде добре розкочуватися.

Крок 3

Читайте також: Підкорили європейців: чебуреки з сиром від Євгена Клопотенка

Потім приберіть плівку з нього, відріжте невеличкий шматочок, притрусіть робочу поверхню борошном та розкочуйте тонесенько, щоб у вас вийшли найсмачніші чебуреки з тонкого тіста.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 296


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook