лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Ароматний шашлик із баранини з баклажаном

Ароматний шашлик із баранини з баклажаном
Шашлик — це одна з найпопулярніших страв, яку люблять усі, від маленьких дітей до людей похилого віку. Це страва, яку можна приготувати як на природі, так і вдома у будь-яку пору року. Шашлик можна готувати з різних видів м’яса, але одним із найсмачніших є баранина, а якщо до неї додати баклажани, то страва стане ще більш ароматною та вишуканою. У цій статті ми розповімо, як приготувати шашлик із баранини з баклажаном, який буде справжньою окрасою будь-якого свята.



Інгредієнти:

Баранина – 1 кг.
Баклажани – 2 шт.
Цибуля – 2 шт.
Маринад – олія, оцет, сіль, перець, спеції
Спеції для м’яса – кумін, коріандр, часник
Для подачі – зелень, лимон

Крок 1
Приготування маринаду

Перед початком виготовлення шашлику потрібно підготувати маринад. Для цього у великій мисці змішайте 1/4 склянки олії, 1/4 склянки оцту, 1 чайну ложку солі, 1/2 чайної ложки чорного перцю та будь-які інші спеції на ваш смак. Розмішайте маринад до однорідного стану.

Маринад для шашлику відіграє дуже важливу роль, тому що він не тільки додає смаку та аромату м’ясу, але й допомагає розм’якшити його, роблячи шашлик більш соковитим і ніжним. Ви можете використовувати будь-які спеції, які вам подобаються, але ми рекомендуємо використовувати спеції для м’яса, такі як кумін, коріандр та часник, які підкреслять смак баранини.

Крок 2
Підготовка м’яса та овочів

Баранину наріжте на шматки великого розміру (приблизно 5×5 см), а цибулю наріжте кільцями. Баклажани наріжте впоперек на великі шматки приблизно того ж розміру, що і м’ясо.

Крок 3
Маринування м’яса та овочів

Покладіть шматки м’яса та цибулю у миску з маринадом і добре перемішайте, щоб маринад покрив усі шматки. Залишіть м’ясо на маринування на 1-2 години, щоб воно ввібрало аромат маринаду і стало м’якшим. Окремо замаринуйте шматки баклажану. Для цього покладіть їх у миску з маринадом на 20-30 хвилин.

Крок 4
Нанизування м’яса та овочів на шампури

Після того, як м’ясо наполягло в маринаді, можна починати нанизувати його на шампури. Нанизуйте шматки м’яса на шампури через цибулю. Нанизуйте шматки баклажану на окремі шампури. Можна також нанизувати м’ясо та баклажани на один шампур, чергуючи їх між собою. Важливо врахувати, що під час смаження шашлику баранина та баклажан готуватимуться по-різному. Тому не рекомендується нанизувати їх на один шампур разом.

Крок 5
Приготування шашлику

Готуйте шашлик на відкритому вогні або на грилі на вугіллі. Візьміть шампури з м’ясом і баклажаном і розкладіть їх на ґратах грилю або на вугіллі. Смажте шашлик до готовності. Час смаження залежить від інтенсивності жару та товщини шматків м’яса, але зазвичай це займає близько 10-15 хвилин. Перевертайте шашлик на грилі кожні 3-5 хвилин, щоб він рівномірно просмажився. Періодично можна змащувати м’ясо маринадом, щоб шашлик був соковитим і ароматним.

Крок 6
Подача шашлику на стіл

Шашлик із баранини з баклажаном готовий! Подайте його на стіл, посипавши зверху свіжою зеленню і прикрасивши скибочками лимона. Шашлик можна подавати як окремою стравою або у поєднанні з гарніром, наприклад, з класичним кавказьким пловом чи салатом зі свіжих овочів. Шашлик з баранини з баклажаном – це страва, яка завжди викликає захоплення у гостей. Соковите, ароматне м’ясо у поєднанні з ніжними баклажанами, запеченими на грилі, обов’язково сподобається всім цінителям м’ясних страв.

Читайте також: Соковитий шашлик з картоплею без мангала і багаття

Якщо ви хочете здивувати своїх гостей вечіркою на природі або просто приготувати смачний обід для сім’ї, то обов’язково спробуйте приготувати шашлик з баранини з баклажаном за рецептом. Це нескладно та дуже смачно!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: novosti24.kyiv.ua  Переглядів: 217


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook