лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Усе дуже просто: тефтелі в мультиварці від Євгена Клопотенка

Я не дуже часто користуюся мультиваркою, але розумію, що часом вона стає дуже помічною. Поклав інгредієнти всередину, поставив потрібний режим і забув про те все ще й на визначений самою мультиваркою час. Проблема лиш у тому, що не всі страви, приготовані в такий спосіб, виходять такими як треба. Найкраще мультиварці вдаються страви, котрі потрібно тушкувати. Так, наприклад, класичні тефтелі з рисом я запікаю в соусі у духовці, однак їх також можна протушкувати в каструлі чи в мультиварці. З духовки вони радше матимуть стабільнішу форму, а от у мультиварці виходять ну дуже соковитими і ніжними.



Поради з приготування тефтель у мультиварці

Для цього рецепту я обрав курятину, а не яловичину чи свинину. Курячі тефтелі виходять ніжніші за смаком, а певна сухість м’яса компенсується тушкуванням у соусі. Тож врешті вони виходять просто чудовими!

Рису існує чимало видів і, насправді, він тут не надто принциповий. Однак для подібних страв, де рис виступає не самостійним гарніром, я майже завжди обираю довгозернистий. Він має хороший набір поживних речовин, швидко готується і не перетягує на себе надто багато смакової уваги в страві.

Для основи тефтель потрібен уже відварений рис. Ви можете готувати його в невеликій каструльці чи використовувати мультиварку і для нього. Якщо готуєте в мультиварці, поставте режим варіння. Зазвичай у мультиварці він триває близько 20-25 хвилин, але рису часто потрібно менше часу, тож перевіряйте його готовність хвилин через 10-15. Зайву рідину з чаші вилити варто, а от мити її геть не обов’язково.

Інгредієнти

400 г курячого фаршу
150 г довгозернистого рису
1 цибулина
2 зубчики часнику
50 мл олії
1 яйце
150 г сметани
1,5 ст.л. томатної пасти
250 мл води
сіль, перець за смаком

Курячі тефтелі в мультиварці: покроковий рецепт

Крок 1

Залийте 150 г рису водою в пропорції 1 до 2, варіть його впродовж 7-9 хвилин після закипання. Якщо рис не ідеально сухий, процідіть, щоб тефтелі потім не мали зайвої вологи. Відставте холонути. Має вийти приблизно 250 г готового рису. Наріжте дрібним кубиком 1 цибулину та обсмажте на олії з 2 подрібненими зубчиками часнику до золотистого кольору.

Крок 2

Додайте засмажку до рису разом із 400 г фаршу, яйцем, сіллю та перцем, гарно перемішайте ложкою.

Крок 3

Сформуйте середні тефтелі, розміром з долоню чи трохи менші. Вийде приблизно 10-11 штук.

Крок 4

Перемішайте 1,5 ст.л. томатної пасти, 150 г сметани та 250 мл води.

Крок 5

Викладіть тефтелі в чашу мультиварки, бажано в один шар. За бажанням додайте лавровий лист чи інші спеції. Залийте тефтелі томатно-сметанною сумішшю та готуйте на режимі тушкування 40-45 хвилин.

Крок 6

Читайте також: До будь-якого гарніру: м’ясні тефтелі з рисом від Євгена Клопотенка

Готові тефтелі подавайте з соусом, в якому вони тушкувалися, до будь-якого гарніру чи як самостійну страву. За бажанням, перед подачею притрусіть свіжою зеленню.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 247


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook