лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

До будь-якого гарніру: м’ясні тефтелі з рисом від Євгена Клопотенка

Якщо є готові тефтелі в холодильнику, які ми ще називаємо тюфтельки, різноманітному обіду або вечері бути! Відваріть пасту, улюблену крупу, а зверху викладіть м’ясні кульки та полийте соусом, в якому вони запікалися. Яка ж це смакота! А може вам подобається їсти їх з салатом, нарізаними овочами та свіжим ще теплим хлібом? Особисто мені всі варіанти смачні.

А ще зручно, що тефтелі, як вареники – зробили багато, заморозили та дістаєте за потреби. Звучить як гарний план. Пропоную для кульок об’єднати фарш та рис, а соус зробити з томатів пелаті. Які ж насичені вони вийдуть! І даю вам ще одну альтернативу – рибні тефтелі, які я запікав в соусі зі стеблами селери. Дуже соковиті!



Поради з приготування тефтелей та соусу до них

Нам потрібен мікс яловичого та свинячого фаршу. Він повинен бути ніжний, звісно, без хрящів. Ви можете зробити фарш самі або придбати у перевіреного постачальника.

Я взяв пропарений довгозернистий рис, бо він добре тримає форму та не перетворюється в «кашу». Пропорції для його варіння для нас не принципові, бо готуватимемо до напівготовності. Зайву рідину просто добре злийте чи відкиньте крупу в друшляк.

Для соусу, яким будемо заливати тефтелі, я використав томати пелаті шматочками та змішав їх з іншими інгредієнтами. Я навмисно не перебивав їх блендером, але ви можете спробувати це зробити для більш однорідної консистенції. В соус я додав воду, але можна і молоко, вершки чи бульйон – оберіть самі, що вам більше подобається. Якщо хочете щось простіше, то використайте якісний томатний соус. Але пелаті є пелаті… Тож ненаполегливо раджу їх.

Інгредієнти

500 г міксу яловичого та свинячого фаршу
100 г довгозернистого пропареного рису
250 г томатів пелаті шматочками
1 ч. л. гірчиці в зернах
250 мл води (або молока 2,5%)
зелень для подачі
сіль та перець до смаку

М’ясні тефтелі з рисом: покроковий рецепт

Крок 1

Помийте 100 г рису до прозорості води, перекладіть у каструлю та варіть 5-7 хвилин після закипання до напівготовності. Відкиньте на друшляк, щоб рідина стекла. Залиште остигнути.

Крок 2

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. В миску перекладіть 500 г міксу яловичого та свинячого фаршу, додайте рис, посоліть та поперчіть. Добре вимішайте суміш для тефтелей. Вона має бути максимально однорідною.

Крок 3

Із суміші фаршу та рису зробіть невеличкі кульки та викладайте у форму для запікання з відстанню 1-1,5 см. У мене кожна кулька вийшла по 45 г.

Крок 4

Зробіть соус. В мисці змішайте 250 г томатів пелаті шматочками, 1 ч. л. гірчиці в зернах та 250 мл води або молока 2,5%. Перемішайте та залийте тефтелі. Рідина має їх майже повністю покрити.

Крок 5

Накрийте форму фольгою та ставте випікатися на 40 хвилин за температури 180 градусів.

Крок 6

Читайте також: Ніжні тефтелі у сметанному соусі

Готові тефтелі діставайте з духовки, викладайте на тарілки, а зверху посипайте улюбленою посіченою зеленню.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 237


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook