лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Українські листунці: простий рецепт слойок з м’ясом від Євгена Клопотенка

Чули колись про листунці? Маю підозри, що мало хто з вас, адже ми звикли все те називати «слойками». Але тісто українською – листкове, а тому й вироби з нього «слоєними» бути не можуть. Тому ось вам українська назва для цієї простої страви – листунці. Хоча я розумію, що усі звикли говорити слойки з м’ясом чи слойки з чимось ще. Що ж, будемо звикати разом.

Готував я їх цього разу зі свинячим фаршем і з готового тіста, щоб швидше. Смакують листунці чудово і гарячими, і холодними, легко транспортуються в контейнерах і пакетиках, а тому стануть гарним варіантом і для основної страви, і для перекусу на роботі чи для дітей в школі.



Як готувати з замороженого листкового тіста

Перед тим, як готувати страву, тісто потрібно розморозити. Найкраще це робити, переклавши паковання з морозилки в холодильник на ніч перед готуванням. Так тісто рівномірно розмерзнеться, але й далі триматиметься купи за рахунок температури холодильника.

Розморожене тісто потрібно використовувати відразу все. Заморожене і розморожене вдруге воно геть не смакує. Тому, якщо вам не потрібно стільки листунців, колишніх слойок із м’ясом за раз, просто зменште кількість м’ясної начинки в рецепті, приміром вдвічі, та використайте решту тіста для іншої страви. На щастя, довго думати, що приготувати з листкового тіста, не потрібно, адже варіантів десертів і основних страв безліч.

Інгредієнти

1 кг листкового тіста
2 шт. ріпчастої цибулі
2 ст. л. олії
1 яйце для змащування
1 ч. л. темного кунжуту
600 г свинячого фаршу
1 ст. л. гірчиці
сіль і перець до смаку

Слойки з м’ясом: покроковий рецепт

Крок 1

Дістаньте з холодильника 1 кг листкового тіста та решту інгредієнтів. Очистьте 2 цибулини, дрібно наріжте та обсмажте на розігрітій з 2 ст. л. олії пательні до золотистого кольору. Це займе приблизно 3-4 хвилини. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів

Крок 2

Приготуйте начинку: змішайте 600 г свинячого фаршу, підсмажену цибулю, 1 ст. л. гірчиці та сіль і перець за вашим смаком.

Крок 3

Дістаньте тісто та злегка розкачайте кожну смужку. Викладіть начинку по центру кожного листа тіста вздовж усього шматка по довшому ребру прямокутника. Загорніть тісто до себе, щоб закрити начинку, а потім надійно закріпіть краї. Це зручно робити, притискаючи їх виделкою.

Крок 4

Перекладіть листунці на застелене пергаментом деко. Збийте виделкою одне яйце та змажте ним випічку за допомогою кулінарного пензлика. Гострим ножем розріжте листунці на порційні шматочки по 3-4 см. Притрусіть 1 ч. л. темного кунжуту.

Крок 5

Читайте також: Українські традиції: старовинний холодний суп таратута від Євгена Клопотенка

Випікайте листунці 40 хвилин у попередньо розігрітій духовці. Коли ваші слойки з м'ясом будуть готові, дайте їм трішки остигнути, а тоді уже всідайтеся навколо стола і ласуйте з задоволенням, повторюючи: “Листунці. Яке гарне слово і смачна страва”.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 964


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook