лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Як приготувати філе індички: секрети запікання

Якщо ви хочете приготувати дієтичну м’ясну страву, то філе індички – ідеальний варіант. Якщо знати, як його запекти, воно буде дуже ніжним та соковитим. Ми з вами вже мали змогу в цьому переконатися, адже буженина з індички вийшла просто неймовірною. Сьогодні ж застосуємо трохи іншу техніку приготування та зробимо божественний насичений смаками соус із запеченого солодкого перцю з горіхами. А яскравості та свіжості надамо, виклавши разом із м’ясом філе апельсина.



Як зробити філе індички соковитим?

Філе можна готувати по-різному – смажити, тушкувати, варити, але саме запечене смакує найкраще, на нашу думку. До того, ж це найпростіший та корисніший спосіб приготування. Але ж як приготувати філе індички, аби не пересушити та залишити максимально соковитим і ніжним? Для цього є спеціальна техніка приготування, коли м’ясо запікається довгий час за низької температури. Саме так ми і зробимо – покладемо філе в рукав та будемо запікати 2,5 години за температури 125 градусів. Так, це доволі довго, але результат того вартий. Всі соки залишаться всередині м’яса, воно буде просто танути у роті. Тому радимо не зволікати та спробувати цю ніжну індичку вже сьогодні!

Інгредієнти

800 г філе індички
1 червоний солодкий перець
2 апельсини
2 ст. л. волоських горіхів
3 зубчики часнику
1 ч. л. орегано
2 ст. л. соняшникової олії
сіль і перець до смаку

Як приготувати філе індички: секрети запікання: Покроковий рецепт

Крок 1

Викладіть на робочу поверхню всі інгредієнти, які необхідні для приготування індички з апельсином і солодким перцем. Духовку увімкніть розігріватися до температури 125 градусів.

Крок 2

Зачистьте від плівок філе індички, у нас воно важить приблизно 800 г. З усіх боків натріть м’ясо сіллю та перцем, полийте 1 ст. л. соняшникової олії. Викладіть філе у «рукав» для запікання та герметично його запакуйте. Викладіть на деко та поставте у розігріту до 125 градусів духовку на 2,5 години.

Крок 3

Червоний солодкий перець добре помийте та просушіть паперовим чи кухонним рушником. Ножем зробіть невеличкий надріз, аби могло виходити повітря. Загорніть овоч у фольгу разом із 3 неочищеними зубчиками часнику, трохи підсоливши.

Крок 4

Через 2,5 години розріжте «рукав» із м’ясом та перемикніть режим духовки на гриль, якщо маєте такий. Якщо ні, залиште звичайний. Поставте індичку запікатися ще на 10 хвилин, разом із м’ясом покладіть і перець у фользі.

Крок 5

Розкрийте фольгу із солодким перцем, дайте йому трошки охолонути та очистьте від шкірки та насінної коробки. Зубчики часнику також очистьте.

Крок 6

У чашу блендера викладіть запечений солодкий перець і часник, влийте 1 ст. л. соняшникової олії, всипте 2 ст. л. волоських горіхів, посоліть та поперчіть до смаку.

Крок 7

Вичавіть у чашу сік одного апельсина і перебийте блендером до консистенції соусу.

Крок 8

З другого апельсина виріжте філе. Для цього потрібно спочатку ножем зрізати шкірку разом із білою частиною, а потім відокремити кожну часточку.

Крок 9

Читайте також: Найніжніше м’ясо. Філе індички в духовці з соусом Грейві

Викладіть філе індички на соус, додайте філе апельсина та посипте 1 ч. л. орегано.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 368


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook