лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Суп лакса: пікантний смак Азії

Якщо вам здається, що страви азійської кухні складно готувати, а продукти для них не знайти у нас, то ви помиляєтеся. Урізноманітніть меню перших страв смачним та гостреньким супом лакса. Традиційно його готують з морепродуктів, але також відомий варіант з куркою. Саме його ми й пропонуємо зробити. Всі продукти ви знайдете в найближчому великому супермаркеті, тому кожен із вас може здійснити цю захопливу кулінарну подорож до Азії. Якщо любите пікантні страви, у пригоді ще стане гострий мексиканський суп з червоною квасолею.



Як зробити смак бульйону ще більш насиченим

Якщо бажаєте отримати ще більш насичений смаком та ароматами бульйон, овочі перед варінням запечіть в духовці. Очистьте та викладіть їх на деко, скропіть соняшниковою олією та ставте запікатися на 15 хвилин за температури 200 градусів. Також можна підсмажити на сухій пательні чи електрогрилі до появи характерної коричневої, трішки пригорілої скоринки. До нашого списку овочів для бульйону за бажанням додайте ще сушені гриби.

Інгредієнти

Для супу лакса:
200 г курячого м'яса (зі стегон) 
½ лайма (сік)
70 г рисової або пшеничної локшини 
20 мл кокосового молока 
5 г свіжого перцю чилі
500 мл овочевого бульйону 
5 гілочок зеленої цибулі 
5 гілочок кінзи 
сіль до смаку 

Для овочевого бульйону:
1 ріпчаста цибуля
1 морква
50 г кореня селери
50 г цибулі порею
гілочка чебрецю
500 мл води

Суп лакса: покроковий рецепт 

Крок 1

Запечіть куряче м'ясо. Духовку розігрійте до 180 градусів. Відокремте 200 г м'яса від кісток, помийте, очистьте від плівок, посоліть та перекладіть у форму для запікання. Поставте в духовку на 20 хвилин за температури 180 градусів.

Крок 2

Тим часом приготуйте овочевий бульйон. В каструлю викладіть 1 очищену та розрізану хрест-навхрест ріпчасту цибулю, очищені та порізані довільними шматками моркву, 50 г кореня селери та 50 г цибулі порею. Додайте гілочку чебрецю та залийте інгредієнти 500 мл води. Варіть овочевий бульйон 30 хвилин, після чого вийміть овочі та процідіть. 

Крок 3

Готову запечену курку розберіть на шматочки, викладіть в овочевий бульйон, додайте слайси 5 г перцю чилі та 70 г рисової або пшеничної локшини та варіть до її готовності.

Крок 4

Читайте також: Готуємо Боннський суп – це чудове, дієтичне перше блюдо

Наприкінці приготування влийте в каструлю 20 мл кокосового молока, додайте сік половини лайма і подрібнені по 5 гілочок зеленої цибулі та кінзи. Перемішайте та знімайте з вогню. Подавайте страву гарячою.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 311


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook