лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо найсмачніший кіш з горбушею



Кіш – чудова французька страва, що відома ще з XVI сторіччя та нагадує пиріг. Спочатку його готували лише з тіста, яєчно-молочної заливки та копченого бекону, це схоже на сучасний рецепт кіш лорен, хоч сиру тоді ще не додавали. Згодом, коли рецепт поширився світом, тісто для кіша почали робити пісочне, а до начинки додали сир та інші різновиди м’яса.

Особисто я обожнюю кіші за те, що їх дуже просто готувати та можна обрати будь-яку начинку до смаку. Потрібно лишень зробити пісочне тісто і заливку з яєць та вершків чи молока, покласти у начинку якийсь улюблений продукт – і найсмачніший кіш готовий. Мене часто питають, як приготувати кіш із рибою, тому сьогодні я розкажу вам саме такий рецепт. Якщо конкретніше, я обрав саме кіш із горбушею Аляски. Ця риба багата омега-3 кислотами та вітамінами A, D, B12, надзвичайно смачна та корисна. Ніжне м’ясо горбуші чудово підходить для кішів та пирогів. Також до начинки я додав трохи цибулі та шпинат. Тож обов’язково спробуйте приготувати такий кіш, вам точно сподобається!
Як приготувати кіш з горбушею
Інгредієнти

Для тіста:
250 г борошна
1 яйце
120 г вершкового масла
50 мл холодної води
1 ч. л. солі
1 ч. л. цукру

Для начинки:
450 г тушки горбуші
1 цибуля
5 г вершкового масла

Для заливки:
3 яйця
200 мл вершків 33%
400 г шпинату (замороженого)
150 г твердого сиру
за смаком сіль і перець

Кіш з горбушею: Покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування кіша з горбушею. Увімкніть розігріватися до 220 градусів духовку.

Крок 2

Рибу (450 г) треба попередньо розморозити. Розріжте тушку горбуші на три частини і відваріть у підсоленій воді 15 хвилин. Дайте рибі охолонути.

Крок 3

Для тіста змішайте в мисці 250 г пшеничного борошна, 1 ч. л. солі і 1 ч. л. цукру. Додайте 120 г вершкового масла і перетріть у масляну крихту.

Крок 4

Вбийте 1 яйце і дуже швидкими рухами замісіть тісто. Якщо тісто виходить дуже сухим, додайте 1 ст. л. крижаної води.

Крок 5

Якщо потрібно, то додайте ще води, поки тісто не збереться в кулю. Замотайте тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на 20 хвилин.

Крок 6

Очистіть цибулину і наріжте дрібними кубиками. На 5 г вершкового масла обсмажте цибулю до м'якості.

Крок 7

Коли горбуша охолоне, відокремте м'ясо риби від кісток. Змішайте в мисці рибу зі смаженою цибулею.

Крок 8

Для заливки перемішайте віничком 3 яйця з 200 мл вершків, додайте за смаком сіль і перець. Натріть 150 г твердого сиру і з'єднайте з яєчною сумішшю.

Крок 9

Додайте в миску 400 г замороженого шпинату і перемішайте, щоб рівномірно його розподілити.

Крок 10

Коли тісто відпочило, розкачайте його в пласт товщиною 3 мм. Викладіть у форму для запікання, сформуйте бортики і обріжте зайве тісто по краях. Наколіть виделкою, щоб тісто при випіканні не роздувалося. Запікайте основу кіша 20 хвилин за температури 220 градусів.

Крок 11

Читайте також: Вишуканий Кіш Лорен з куркою та грибами

Дістаньте форму з тістом і вилийте заливку. Викладіть начинку і рівномірно розподіліть всією формою. Випікайте кіш з горбушею за температури 180 градусів 30 хвилин. Перед подачею дайте йому охолонути, а вже після цього розріжте, кіш з рибою повинен стабілізуватися.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 464


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook