лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Замість оселедця під шубою: закуска з оселедцем, каперсами та майонезом

Мені подобаються закуски тим, що їх швидко готувати, а рецепт іноді з’являється в момент, коли гості прийшли без дзвінка, а ви відкриваєте холодильник і бачите лише кілька інгредієнтів. Тому давайте докладніше поговоримо про закуски.

Що таке закуски?

Вперше «бутербродний стіл» з’явився у Швеції у XVIII ст. Як правило, це були холодні закуски, місія яких – трохи вгамувати апетит перед основною трапезою. До речі, інтервал між закусками та основними стравами був великий і міг становити 4 години. А ось у XX столітті закуски стали не лише самостійною стравою, а й частиною основного столу. Мало того, вони були настільки різноманітні та ситні, що часом не потрібно було й обіду, одними закусками можна було добре вгамувати апетит.



Зараз же закуски цілком можуть бути одним із прийомів їжі, перекусом і частиною святкового столу. Закускою може бути і салат, і ковбаски, і сосиски, і соління. Особисто для мене головна місія закусок – бути смачними, із незвичним поєднанням інгредієнтів та такими, рецептом яких хочеться поділитися.

Ось я і ділюся закускою з оселедця, маринованого в буряковому соку та каперсів. Така закуска може замінити на новорічному столі популярний салат “Оселедець під шубою”. До речі, майонез приготуйте самі. Можна зробити домашній, на оливковій олії чи смаженому часнику.

Інгредієнти

Для салату:
2 філе оселедця
50 г каперсів
3 яйця
1 морква
6 скибочок бородинського хліба
1-2 ст. л. домашнього майонезу
кріп (для подачі)

Для маринаду:
1 свіжий буряк

Замість оселедця під шубою. Закуска з оселедцем, каперсами та майонезом: Покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування закуски з оселедця та буряка. Відваріть 1 моркву у підсоленій воді. Після дістаньте і залиште остигати. Яйця зваріть круто, а потім опустіть у холодну воду.

Крок 2

Буряк очистьте і натріть на дрібній тертці. Процідіть через сито та добре відтисніть, щоб вичавити якнайбільше соку. Макуху буряка можна використовувати для приготування, наприклад, засмажки для борщу.

Крок 3

Візьміть 2 філе оселедця, розріжте на 2 частини та покладіть у миску з буряковим соком. Залиште на 20 хвилин маринуватися.

Крок 4

Перевірте моркву. Вона мала вже охолонути. Очистьте її та наріжте дрібним кубиком. Яйця теж очистьте і наріжте дрібним кубиком.

Крок 5

Коли оселедець замаринується, дістаньте його на паперовий рушник і трохи промокніть, щоб прибрати зайву вологу.

Крок 6

Наріжте спочатку слайсами, а потім дрібно порубайте.

Крок 7

Шматочки бородинського хліба підсушіть на сухій пательні без олії.

Читайте також: На німецький манер: салат з оселедцем, буряком, корнішонами та яблуком

Крок 8

Зробіть домашній майонез та заправте закуску 2 ст. л. Додайте 50 г каперсів, перемішайте та викладайте на бородинський хліб.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 328


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook