лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Новий підхід до української кухні: салат з гречкою і солоними огірками

За допомогою кількох простих інгредієнтів завжди можна створити зовсім нову цікаву страву. Це і смачні пісні салати, і чудові закуски, й насичені основні страви, головне – проявити трохи фантазії. Хочу поділитися з вами прекрасним рецептом салату з гречки та солоних огірків, бо я просто обожнюю салати з додаванням крупи, ще – модернізувати українські страви на більш сучасний манір.

Погодьтеся, гречка та солоні огірки часто є на вашому столі, але от в одну страву ви їх навряд поєднували. Виходить дуже смачно: трохи тверді всередині гречані крупинки, хрумкий та соковитий огірок, пікантний чилі та надзвичайно ароматний зелений соус з листя петрушки й соняшникової олії. Можна їсти його як теплим, так і холодним, як вам заманеться. Ідеально на кожен день!



Секрети приготування салату з гречки та солоних огірків

Найцікавіше у цьому салаті – процес приготування гречки. Мені подобається, коли вона не дуже м’яка, а залишається трохи твердуватою. Тому я не став її варити, а замочив на 6 годин у буряковому соку. Тоді вона має цікавий смак та насичений колір. Зручно, що приготувати такий салат можна зовсім без плити, просто треба витратити більше часу та заздалегідь потурбуватися про гречку. Та якщо ви поспішаєте чи не дуже любите таку гречку, можна просто зварити її у буряковому фреші, як це ви робите зазвичай у воді. Головне, щоб вона була розсипчастою. Такий оригінальний салат з простих інгредієнтів просто зобов’язаний здивувати вас своїм цікавим смаком!

Інгредієнти

250 г гречки
200 мл бурякового соку
100 г солоних огірків
10 г перцю чилі
1 ст. л. насіння гарбуза
2 ст. л. соняшникової олії (нерафінованої)
20 г листя петрушки
сіль до смаку

Салат з гречкою і солоними огірками: покроковий рецепт

Крок 1

З буряка вичавіть сік за допомогою соковитискача. Якщо у вас її немає, ви можете просто натерти буряк на дрібній тертці та віджати сік через сито, нам знадобиться 200 мл.

Крок 2

Промийте 250 г гречки та залийте буряковим соком, залиште за кімнатної температури на 4-6 годин, щоб гречка розбухла.

Крок 3

Готову гречку перекладіть в салатник, додайте 100 г солоних огірків, порізаних великими кубиками.

Крок 4

Перець чилі поріжте тоненькими кружальцями, там буде потрібно 10 г. Слідкуйте, щоб у перці не залишилось насінин. Додайте до салату чилі та 1 ст. л. насіння гарбуза.

Читайте також: Смачний салат з копченою куркою: рецепти апетитної страви

Крок 5

Приготуйте соус для салату. Перебийте в блендері 20 г листя петрушки з сіллю і 2 ст. л. нерафінованої соняшникової олії до однорідної консистенції. Подавайте салат з соусом. При необхідності додайте ще трохи солі.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 463


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook