лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

З сулугуні та зеленню: чебуреки з сиром від Євгена Клопотенка

У всіх різні смаки, але критерії для ідеальних чебуреків однакові. Вони мають бути дуже хрумкими та соковитими. І тоді, як би вам не хотілося зупинитися лише на одному, у вас це не вийде. Навіть не раджу перевіряти свою силу волі. Готуйте та їжте. І якщо класичні домашні чебуреки з м’ясом знайомі практично нам усім, то з сиром – це щось новеньке. Підсмажене тісто і солонуватий сир всередині, що тягнеться павутинням. Коли будете смакувати, закрийте очі та уявіть, що ви в нашому українському Криму, сидите на березі моря та поринаєте в справжню насолоду від того, що вам смачно, і ви вдома.



Як приготувати начинку для чебуреків

Для начинки нам потрібен звичайний сулугуні, якій продається на вагу або окремим шматком. Зазвичай, він достатньо солоний, але можна натрапити й на малосольний. Спробуйте його, аби визначитися, чи додавати сіль в начинку. Щодо зелені, беріть ту, що любите. Цей сир добре поєднується із петрушкою, кропом та кінзою. Якщо хочете отримати більш цікавий та різноманітний смак, зробіть мікс із зелені. Буде смачно!
Поради для максимальної хрумкості чебуреків

Одна з причин хрумкості чебуреків – столовий 9% оцет у складі тіста. Якщо у вас є яблучний, спробуйте його, але збільште кількість в 1,5 раза, бо зазвичай він має меншу міцність – 6%.

Сформований чебурек треба класти на добре розігріту пательню з соняшниковою олією та ні в якому разі не накривати кришкою. Тоді на ваших очах виникне магія – утворяться пухирці, які не лопатимуться. Ідеально!

При подачі кладіть їх на тарілку поруч, а не один на один, бо вони просочаться соками та хрумкість зникне. І, звісно, їжте одразу – так найсмачніше.

Інгредієнти

Для тіста:
600 г борошна (+для підпилу)
250 мл теплої води
1 ч. л. солі
1 ч. л. оцту столового 9%
1 ч. л. цукру
1 ст. л. соняшникової олії

Для начинки:
350 г сулугуні
10 гілочок петрушки (або кінзи)
500 мл олії для смаження

Чебуреки з сиром: покроковий рецепт

Крок 1

Всипте 500 г борошна в глибоку миску, додайте  1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, влийте 1 ч. л. оцту столового 9%, 1 ст. л. соняшникової олії та 250 мл теплої води. Замісіть пружне та еластичне тісто, яке не липне до рук. Зробіть з нього кулю, загорніть в харчову плівку та дайте відпочити 20 хвилин.

Крок 2

Тим часом потріть на крупній тертці 350 г сулугуні. Помите 10 гілочок петрушки, обірвіть листочки, дрібно посічіть та додайте в сир. Перемішайте, щоб зелень рівномірно розподілилась в начинці. Якщо потрібно, посоліть.

Крок 3

Тісто розділіть на 12 однакових кульок – саме стільки чебуреків у вас буде.

Крок 4

Робочу поверхню присипте борошном. Розкачайте кульку у формі кола. На одну половину викладіть одну неповну столову ложку начинки, а іншою половиною накрийте.

Крок 5

Обріжте ножем краї, щоб у вас вийшов гарний та рівний чебурек у формі півмісяця, і придавіть виделкою краї. Робіть це ретельно, щоб вони добре зліпилися і соковитість начинки залишилася всередині.

Крок 6

Розігрійте велику пательню з соняшниковою олією та викладайте по два чебуреки. Як тільки один бік стане золотавого кольору, перевертайте на інший. Приблизний час смаження – 2,5 хвилини з кожного боку.

Читайте також: Як пригртувати смачні та корисні пісні чебуреки

Крок 7

Викладайте готові чебуреки на паперовий рушник, щоб увібралася зайва волога. Подавайте із домашньою аджикою, сметаною чи будь-яким іншим вашим улюбленим соусом.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 301


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook