лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Ідеально до посту: борщ з карасями від Євгена Клопотенка

Нехай іде дощ, наловим риби – буде борщ! Наш мудрий український народ знав все про борщ ще задовго до того, як ЮНЕСКО внесла його до списку нематеріальної культурної спадщини. Але не зупиняймось на цьому та проводжуємо доводити світові, що ми знаємо про український борщ все! Я вирішив нагадати вам і про пісні рецепти цієї страви, бо маю їх вдосталь. Це і пісний борщ Полісся з медом та квашеною капустою, борщ з «вушками» із грибною начинкою, а ось сьогодні розкажу і про борщ з карасями – неймовірно ароматний та смачний.



Частіше за все борщ з карасями готували під час посту, але у регіонах України, які мають багато річок, можна зустріти його на столі протягом всього року. Замість карасів брали й іншу рибу, яку вдавалося «вполювати». Мій рецепт пісного борщу доволі простий, тож я раджу вам обов’язково спробувати, а щоб все вийшло ідеально, дам кілька простих порад.

Поради з приготування борщу з карасями

Для приготування я спеціально обрав маленьку рибку, щоб вона добре висмажилася і її дрібні кісточки зовсім не відчувалися. Та якщо вам трапились лише великі, то я раджу після смаження відокремити м’ясо і додати до борщу вже без кісток, щоб зручніше було їсти страву.

До пісного борщу з карасями чудово пасує томатний сік, він додає більше насиченості. Краще використати натуральний домашній сік, він смакуватиме краще за магазинний аналог, ще й більш корисно вийде.

Тож якщо ви ще ніколи не куштували борщ з карасями, то саме час спробувати, а якщо ви його фанат, як і я, тоді приготуйте за цим рецептом!

Інгредієнти

2 л води (+150 мл для овочів)
6 невеликих карасів
1 великий буряк
1 середня цибуля
4 середні картоплі
1 середня морква
200 мл домашнього томатного соку
200 г свіжої капусти
1 ст. л. соняшникової олії
2 лаврових листи
3 горошини духмяного перцю
1 ст. л. борошна
3 ст. л. соняшникової олії
сіль та перець до смаку

Пісний борщ з карасями: покроковий рецепт

Крок 1

Почистьте від луски та нутрощів рибу. Помийте під проточною водою та обсушіть. Я використав 6 маленьких карасиків.

Крок 2

Посоліть рибини з обох боків та запаніруйте в борошні, в мене пішла приблизно 1 ст. л. борошна.

Крок 3

Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії та добре обсмажте карасів з обох сторін до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб всоталася зайва олія.

Крок 4

Очистьте 1 великий буряк, 1 середню цибулину, 4 середні картоплини та 1 середню морквину. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці.

Крок 5

Цибулю обсмажте у глибокій пательні з 1 ст. л. олії до м’якості. Додайте моркву і буряк, влийте 200 мл домашнього томатного соку і тушкуйте все разом кілька хвилин. Потім додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.

Крок 6

Тим часом очищену картоплю поріжте невеликими кубиками, викладіть у каструлю і залийте 2 л води. Варіть на середньому вогні з дрібкою солі 20 хвилин.

Крок 7

Нашаткуйте 200 г свіжої капусти, додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.

Крок 8

Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, 2 лаврових листи, 3 горошини духмяного перцю, сіль та перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин.

Читайте також: Борщ з фрикадельками з тельбухів: рецепт від Євгена Клопотенка

Крок 9

Додайте до борщу смажених карасів та проваріть все разом протягом кількох хвилин. Подавайте борщ з карасиком у тарілці.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 552


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook