лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Книжкові фантазії Євгена Клопотенка: як приготувати вершкове пиво з Гаррі Поттера

Не потрібно їхати в таверну в Гоґсміді, щоб випити неймовірно смачний безалкогольний напій – вершкове пиво. Його легко приготувати вдома і без магії та заклинань. Я це точно знаю, бо зробив і спробував. Шанувальники Гаррі Поттера розуміють про що зараз мова. І точно захочуть швиденько це приготувати. А всім іншим скажу: прямо зараз у вас є можливість зробити неймовірно смачний напій, який майже не має нічого спільного з пивом. Хоча пінка буде – і це єдине, що виправдовує назву. Спробуйте!

Що таке вершкове пиво?

В основі його – чорний чай, карамельний соус з вершками та ні краплі алкоголю, тому ви можете давати його дітям. Щоправда, буде дуже солодко. Цей напій класний напій тим, що не має сезонності: влітку смакує охолодженим, а в холодну пору – тепленьким. Ідеальний, щоб посмакувати після катання на атракціонах, пригостити друзів на дитячому дні народження чи задумливо посидіти з соломинкою, неспішно потягуючи його з келиха.

Він чудовий для будь-якого свята або просто, щоб якось замінити какао чи чай, який зазвичай берете до пісочного печива з Гаррі Поттера.



Поради з приготування вершкового пива

Беріть крупнолистовий чай, але без додаткових інгредієнтів, бо вони можуть надати свій посмак, а у нас інша мета. Використовуйте вершки найвищої жирності та перед приготуванням дістаньте з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.

І уважно слідкуйте, щоб карамель не потемніла. Нам потрібен золотистий колір, а не шоколадний.

Інгредієнти

Для напою:
5 г крупнолистового чорного чаю 
200 мл води для чаю 
2 ст. л. вареного згущеного молока
3 бутони гвоздики 
1 паличка кориці 
500 мл газованої води

Для карамельного соусу з вершками: 
150 мл вершків 33% 
100 г цукру 
20 мл води 

Вершкове пиво з Гаррі Поттера: покроковий рецепт

Крок 1

Зробіть карамельний соус. У маленьку каструльку або сотейник висипте 100 г цукру та влийте 20 мл води. Поставте на маленький вогонь та дочекайтеся, доки цукор розтане.

Крок 2

Влийте 150 мл вершків 33%, вони повинні бути кімнатної температури. Помішуйте, аби все змішалося та стало однорідною масою. Спочатку будуть грудочки, але потім вони розчиняться. Вимкніть вогонь та поки залиште.

Крок 3

Заваріть чай. У каструльку влийте 1 л води, дочекайтеся, поки закипить, всипте 5 г крупнолистового чаю, додайте 3 бутони гвоздики та 1 паличку кориці. Варіть 5 хвилин на середньому вогні. Зніміть з вогню та залиште настоюватися та вистигати. Потім процідіть через дрібне сито.

Крок 4

Перелийте чай у сотейник, додайте вершковий соус, 500 мл газованої води та 2 ст. л. вареного згущеного молока. Перемішайте, щоб всі інгредієнти об’єдналися. Подавайте теплим, або почекайте, поки добре охолоне. Тут все залежить від сезону та бажання.

Читайте також: Готуемо макарони в соусі від Євгена Клопотенка в азіатському стилі

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 158


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook