лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Традиційний український рецепт: картопля з салом і часником від Євгена Клопотенка

Коли хрусткий шар запеченої картоплі змінюється на дуже м’який та пухкий всередині, відбувається наче магія, яка під силу кожному. Ще додайте до неї наш національний продукт – сало. Воно просочить картоплю жиром та зробить ще більш ніжною на смак. Подавайте страву з різними соусами: аджикою, кетчупом, домашнім майонезом чи сметаною з часником. Запечена картопля доповнить смак м’ясних та рибних страв та чудово підійде як для буднів, так і для свят. Ще один смачний варіант – картопля по-селянськи в духовці з часником та гілочками чебрецю.

Яку картоплю обрати та як приготувати

Для запікання підходять клубні з середнім вмістом крохмалю. Така картопля добре тримає форму, не розвалюється та при цьому м’яка та ніжна на смак. Беріть однакові картоплини, щоб вони рівномірно приготувалися. Не очищайте від шкірки, бо саме вона надає ту скоринку, на яку ви очікуєте. Зауважимо, що у шкірці зосереджено чимало корисних речовин, зокрема калій, марганець, цинк та інші. Шкода викидати таке багатство, чи не так? Пропонуємо картоплю спочатку трохи відварити, а потім уже ставити в духовку. Так вона приготується швидше. Проте ви можете запікати сиру, але треба буде довше почекати.



Інгредієнти

4 великі картоплини  
150 г сала  
1 ч. л. приправа часник ТМ Varto
1 ч. л. приправа хмелі-сунелі ТМ Varto
2 ст. л. соняшникової олії  
¼ лимона (за бажанням)  
сіль та перець до смаку

Запечена картопля з салом: покроковий рецепт  

Крок 1

Добре помийте 4 великі картоплини під проточною водою, за потреби використовуйте щіточку, щоб краще очистити від бруду. Шкірку не знімайте. Покладіть в каструлю та варіть 15-20 хвилин. Вона повинна бути майже готовою. В залежності від картоплі може знадобитися більше часу.   

Крок 2

Тим часом наріжте кубиком 150 г сала. Якщо у вас сало з жорсткою шкірою, зріжте її, інакше шкварки будуть занадто твердими.

Крок 3

Розігрійте пательню та підсмажте на ній кубики сала до рум'яної скоринки. Посоліть до смаку та додайте по ½ ч. л. сухого часнику та хмелі-сунелі ТМ Varto.

Крок 4

Дістаньте картоплю з води, дайте трохи охолонути та зробіть поздовжні надрізи, але такі, щоб картопля не розпалася на дві частини.

Крок 5

Викладіть картоплини в форму для запікання, трохи присоліть, поперчіть до смаку та додайте по ½ ч. л. сухого часнику та хмелі-сунелі ТМ Varto.

Крок 6

Полийте картоплю 2 ст. л. соняшникової олії та ставте запікатися на 10 хвилин за температури 220 градусів.  

Читайте також: Готуємо смажену картоплю з салом

Крок 7

Потім дістаньте з духовки, викладіть в розрізи гарячої готової картоплі охолоджені шкварки, так страва стане більш соковитою і насиченою смаками. Якщо хочете додати трохи кислинки – скропіть ¼ лимона.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 677


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook