лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Гороховий суп зі свининою: ароматна страва на всі часи

Неймовірно ароматний та ніжний гороховий суп – саме та страва, яка зігріє вас у прохолодну погоду. Він доволі легкий у приготуванні та такий смачний! Його можна назвати їжею на всі часи, адже деякі дослідники стверджують, що гороховий суп вживали з давніх часів, навіть до початку нашої ери. Натепер, з різними варіаціями та стилями приправ, ця страва є частиною кухонь багатьох країн світу.

Ви можете насолоджуватися цим супом в однорідній густій консистенції або не перебивати його, вибір залишається за вами. Наш рецепт горохового супу доволі класичний – приготуємо його зі свинячими реберцями. Дивно, як аромат свинячих ребер, приготованих без будь-яких приправ, може надати такого шаленого аромату. Мабуть, у цьому і полягає магія свинини. Це настільки смачно, що вам не потрібно додавати багато інгредієнтів, аби створити смачну страву.

З чим подавати гороховий суп?

Наш рецепт передбачає, що суп треба спочатку перебити блендером, а потім подавати зі шматочками свинячих реберець. Але універсальність страви полягає у тому, що можна доповнити смак різноманітними додатками. Дамо кілька варіантів.

Хліб та сирні чипси. Якщо у вас залишився трохи черствий хліб – він ідеально підійде для сухариків. Поріжте чи поламайте його на невеличкі шматочки, полийте олією та посипте улюбленими спеціями. Запечіть у розігрітій духовці кілька хвилин, охолодіть та подавайте разом із супом. Також можна зробити смачні сирні чипси. Для цього покладіть на пергамент кружечки з натертого сиру та дайте їм розтанути у розігрітій духовці протягом кількох хвилин, а потім трохи підпектися.



М’ясо. Звісно, суп смачний і просто зі свинячими реберцями. Але можна доповнити його, присипавши крихтами смаженого чи запеченого до хрускоту бекону.

Насіння і горіхи. Тут все зрозуміло – смакуватиме будь-що: посічені волоські горіхи, гарбузове чи соняшникове насіння, кунжут чи насіння фенхелю або льону.

Якщо вам до вподоби такі насичені супи, обов’язково приготуйте і сочевичний суп із кінзою. Ця страва готується так само просто і здатна підкорити з першої ложки.

Інгредієнти

350 г свинячих реберець
300 г сухого гороху
50 г кореня селери
1 корінь петрушки
1 морква
1 ріпчаста цибуля
3 картоплини
3 лаврових листи
2 ст. л. олії
3 л води
сіль та перець до смаку

Гороховий суп зі свининою: ароматна страва на всі часи: Покроковий рецепт

Крок 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування ароматного горохового супу зі свинячими ребрами.

Крок 2

Заздалегідь висипте у миску 300 г сухого гороху та залийте водою. Залиште замочуватися на 2 години. Можна зробити це звечора та залишити горох замочуватися на ніч.

Крок 3

Поріжте 350 г свинячих реберець на порційні шматочки. Розігрійте пательню з невеликою кількістю олії та обсмажте реберця з усіх боків до утворення золотавої скоринки. Якщо ребра доволі жирні, олію можна не додавати.

Крок 4

У велику каструлю влийте 3 л води та додайте дрібку солі, поставте на вогонь. Коли вода закипить, вкиньте у каструлю обсмажені реберця.

Крок 5

З гороху злийте воду і висипте його у каструлю до реберець. Варіть на середньому вогні 1 годину.

Крок 6

Тим часом очистьте корінь петрушки, морквину, 50 г кореня селери, цибулину та 3 картоплини. Усі овочі, окрім картоплі, наріжте маленькими кубиками, картоплю – середніми. На ту саму пательню, на якій смажилися ребра, влийте 2 ст. л. олії, викладіть нарізані корінь петрушки, селеру, моркву та цибулю. Посоліть та поперчіть до смаку і смажте, доки овочі не стануть м’якими.

Крок 7

Додайте у каструлю до ребер та гороху нарізану картоплю та обсмажені на пательні овочі. Вкиньте 3 лаврових листи, трохи посоліть та поперчіть. Варіть все разом ще 30 хвилин на невеликому вогні.

Читайте також: Гороховий суп з галушками: смачна і легка українська кухня

Крок 8

З готового супу дістаньте лаврові листки та реберця. Перебийте суп занурювальним блендером до однорідної консистенції. Подавайте порційно зі шматочками ребер.

Готувати - це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 289


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook