лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Смачна варіація класики: салат Цезар з куркою і томатами

Якщо спитаєте себе, який салат є одним з найпопулярнішим у світі, то з великою ймовірністю на думку прийде саме салат Цезар. Його подають у безлічі ресторанів та кафе, та майже завжди його можна знайти навіть у супермаркетах та на стійках швидкого харчування аеропортів світу.

Ми звикли бачити у складі курку, лосось чи навіть креветки, та не всі знають, що у класичному варіанті салат Цезар подається лише з листям хрусткого салату ромен, сухариками та заправкою з анчоусів та жовтка. Звичні ж нам додатки з’явилися набагато пізніше. Але всі версії страви мають право на існування, особливо якщо вони так чудово смакують. Тому приготуймо салат Цезар з куркою і томатами, але соус для нього візьмемо з оригінального рецепта. Буде прекрасно!

Історія появи салату Цезар

Як і все геніальне, салат Цезар простий у виконанні та з’явився зовсім випадково. Він названий не на честь полководця Юлія Цезаря, як ви могли подумати, а звичайного хлопчика Цезаря Кардіні. Після Першої світової війни він разом із братом емігрував до США, а свій невеликий заклад «У Цезаря» відкрив на території Мексики. Якось на честь Дня Незалежності Америки його заклад набився людьми, які хотіли відзначити свято не лише з їжею, а й з алкоголем: на відміну від США, на Мексику заборона алкоголю на той час не поширювалася. Кухареві треба було чимось частувати цей натовп відвідувачів. Тому він на ходу вигадав салат, змішавши інгредієнти, які у нього були в достатній кількості. Вийшло настільки смачно, що страва стала світовим бестселером.



Інгредієнти

Для салату:
150 г курячого філе
150 г міксу салатного листя
80 г томатів чері
2 шматки білого хліба
20 г сиру пармезан
1-2 дрібки паприки
сіль до смаку

Для соусу:
8 анчоусів
1 ч. л. американської гірчиці
30 мл оливкової олії
2 ст. л. пармезану
1 ст. л. вустерського соусу
2 зубчики часнику
1 яєчний жовток

Салат Цезар з куркою: покроковий рецепт

Крок 1

Розігрійте духовку до 180 градусів. Зачистьте 150 г курячого філе від жиру та плівок і поріжте брусочками завтовшки не більше 5 мм. Деко застеліть пергаментним папером і викладіть на нього шматочки курячого філе. Посоліть до смаку, додайте 1-2 дрібки паприки. За бажанням використовуйте копчену паприку. Зріжте скоринку з 2-х шматочків білого хліба та наріжте великими кубиками. Викладіть на деко разом з куркою. Поставте запікатися на 10 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. За необхідності можете трохи збільшити час приготування, але будьте уважні, курка не повинна бути сухою. Готові шматочки курки та хліба дістаньте з духовки та дайте їм охолонути до кімнатної температури.

Крок 2

Приготуйте заправку салату. Подрібніть ножем 8 анчоусів. Якщо вони дуже солоні, зменште їх кількість до 5 штук. Викладіть у миску та додайте 2 ст. л. натертого пармезану, 1 ст. л. вустерського соусу та 1 ч. л. американської гірчиці. Вичавіть 2 зубчики часнику та додайте яєчний жовток. Тонкою цівкою вливайте 30 мл оливкової олії та перемішуйте віничком до однорідності.

Крок 3

У салатник або тарілку викладіть 150 г листя салату. Використовуйте або мікс салатів, або ромен та айсберг. Додайте шматочки курки та сухарики, які вже остигли. Помийте 80 г томатів чері та розріжте навпіл, додайте до салату.

Читайте також: Салат цезар по-новому: рецепт із секретним інгредієнтом – фузилі

Крок 4

Заправте салат соусом і добре перемішайте. За бажанням можете посипати відразу тертим сиром пармезан або зробити це порційно в кожну тарілку.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 389


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook