лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Готуємо неперевершений торт "Захер": австрійський рецепт

Готуємо неперевершений торт "Захер": австрійський рецепт
Покроковий рецепт вишуканого та популярного торта

Що відомо про один із найпопулярніших тортів у світі? Кажуть, що "Захер" був створений підлітком-підмайстром Францом Захером для державного банкету, що його обожнював Зігмунд Фрейд, що його неможливо приготувати вдома... А ще, що багато людей, коли спробують його, залишаються не в захваті.

Справді, "Захер" може здатися сухим та нудним, якщо приготувати його неправильно. Добре приготований торт виходить м'яким, але міцним, ніжно шоколадним та соковитим з абрикосовим джемом, але ніколи не липким і не сухим. Як пише Рік Роджерс у своїй книзі Kaffeehaus, "З цієї причини торт "Захер" завжди подається з великою ложкою злегка збитих і підсолоджених густих вершків. Насправді ви повинні вмочувати кожен шматочок торта в крем, щоб змочити його перед їжею. Тож не соромтеся!"



Інгредієнти для тіста:

6 яєць курячих
180 г цукру
150 г чорного шоколаду (не менше 56%)
150 г пшеничного борошна вищого ґатунку
120 г вершкового масла жирністю 82%
10 г ванільного цукру
щіпка дрібної кухонної солі
1 часточка лимона

Інгредієнти для прошарку:

200 г абрикосового конфітюру (джем або варення)

Інгредієнти для шоколадної глазурі:

150 г чорного шоколаду (не менше 56%)
100 мл вершків жирністю 10-20%
50 г вершкового масла

Приготування:

Поламай чорний шоколад на невеликі шматочки та розтопи на водяній бані.

Поки остигає шоколад, змішай у глибокій мисці розм'якшене вершкове масло та половину цукрового піску (приблизно 90 грамів). Додай у суміш ванільний цукор для аромату.

Ретельно збий суміш міксером, щоб усі інгредієнти добре перемішалися.

Відокрем жовтки від білків і додай жовтки в тісто. Знов збий міксером.

Додай до інших інгредієнтів розтоплений на водяній бані шоколад. Вводь його в тісто тонкою цівкою, щоб жовтки не згорнулися. Збий міксером.

Збий білки до міцних піків. Потім додай залишок цукру і знову збий міксером.

Додай збиті білки у шоколадну масу, перемішуючи суміш силіконовою лопаткою знизу нагору. Рецепт потребує особливої акуратності при змішуванні білків з іншими інгредієнтами. Робити це потрібно дуже повільно плавними рухами, щоб білки не впали. Готова суміш має бути однорідного кольору та консистенції.

Вводь у тісто борошно, а щоб воно вийшло повітряним, попередньо просій борошно через дрібне сито. Додай борошно в кілька прийомів, акуратно перемішуючи тісто лопаткою.

Дно форми для випікання застелили пергаментним папером. Боки форми змасти шматочком вершкового масла, щоб корж не пригорів і легко відокремився від форми. Акуратно переклади тісто з миски у підготовлену форму. Розрівняй тісто лопаткою, щоб корж вийшов рівним. Тепер швидко прокрути форму за годинниковою стрілкою і відразу постав її в розігріту духовку. Цей прийом потрібен для того, щоб корж під час випікання не піднявся посередині і був однакової висоти. Випікай корж при температурі 180 градусів приблизно 25-35 хвилин.

Готовий і остиглий бісквіт акуратно розріж за допомогою ножа або товстої міцної нитки на два коржі однакової висоти. Виклади один корж на велику плоску тарілку. Рясно змасти бісквіт абрикосовим конфітюром. Накрий корж другою половиною бісквіта. Таким же чином змасти верх і боки торта конфітюром із солодких абрикосів. Поки готуватимеш для торта глазур, постав його в холодильник, щоб конфітюр застиг.

Поламай якомога дрібніше шоколад. У невеликому ковші підігрій вершки з додаванням вершкового масла. Маса повинна сильно нагрітися, щоб масло повністю розтануло, але не закипіло. Зніми її з вогню та залий подрібнений шоколад. Помішуй суміш, поки чорний шоколад повністю розтопиться.

Читайте також: Шоколадный торт Гарри с кофе (ВИДЕО)

Повністю покрий теплою глазур'ю готовий торт і постав його в холодильник до повного застигання. Через 8 годин торт просочиться і його можна буде подавати до столу.

Дотримуючись порад Ріка Роджерса, можеш подавати зі злегка збитими підсолодженими вершками.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: tochka.net  Переглядів: 850


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook