лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Названо 4 поширені причини хворої печінки

Коли печінка стає хворою, страждає все тіло, але її пошкодження часто залишається непоміченим, тому що спочатку воно не викликає помітних та сильних симптомів.

Медиками з Німеччини було названо кілька поширених причин хворої печінки.

Високі дози парацетамолу. Печінка виводить токсини з організму – це стосується не лише алкоголю, а й ліків. Частий прийом сильнодіючих препаратів може її пошкодити. Лікарі наголошують: ніколи не слід приймати ліки не за призначенням, а також довше чи частіше, ніж рекомендується.



«Якщо ви маєте такі симптоми, як біль у верхній частині живота, зверніться до лікаря. Препарат, який у великих дозах ушкоджує печінку – це, наприклад, парацетамол».

Занадто багато фруктів. Дослідження показують, що фруктовий цукор (фруктоза) може робити печінку хворої, збільшуючи ризик ожиріння органу.

Надлишкова вага. Надлишок жиру в організмі часто означає, що жир присутній і в печінці. У деяких випадках жирова хвороба печінки несподівано швидко прогресує, переростає на цироз.

Алкоголь. Чоловікам заради здоров'я печінки краще не випивати більше двох бокалів вина або пива на день (24 грами алкоголю). Для жінок, чия печінка є більш чутливою, межею вважається половина цієї кількості.

Як розпізнати хвору печінку? Слід з підозрою ставитися до наступних ознак.

Читайте також: Очі можуть бути ранніми ознаками хвороб – від діабету до хворої печінки

* Коричнева сеча.
* Відчуття тиску у верхній правій частині живота.
* Жовте очне яблуко
* Зеленувато-коричневе кільце навколо райдужної оболонки.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: medikforum.ru  Переглядів: 634


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook