лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Вершкове масло з молока: найпростіший і найбюджетніший рецепт домашнього продукту

Вершкове масло з молока: найпростіший і найбюджетніший рецепт домашнього продукту
Вершкове масло можна приготувати в домашніх умовах з вершків, сметани або навіть звичайного молока. Знадобиться трохи часу та кілька літрів домашнього коров'ячого молока.

Вершкове масло з молока

Інгредієнти:


6 літрів молока
Дрібка солі (не обов'язково)



Спосіб приготування:

Свіже коров'яче молоко перелийте в трилітрові банки і залиште в теплому місці на кілька днів. Трясти, переносити з місця на місце і перемішувати вміст банок не можна. За цей час молоко перетвориться на кисле молоко, на поверхні якої утворюється шар жирних вершків.

Акуратно за допомогою чистої сухої ложки зберіть вершки та перекладіть у півлітрову банку. Намагайтеся, щоб кефір не потрапив у ємність із вершками. Накрийте кришкою банку і поставте на ніч в холодильник.

Вранці перелийте охолоджені вершки в чашу міксера, додайте сіль і почніть збивати на середніх обертах. Поступово вершки почнуть загущуватися. Коли міксером стане важко збивати, візьміть дерев'яну ложку, перемішуйте проти годинникової стрілки доти, доки не відокремиться пахта, а масло збереться у велику грудку.

Читайте також: Просте печиво у воєнний час: смачні вівсяні ласощі

Перекладіть готове вершкове масло в пакет і зберігайте в холодильнику. З пахти можна приготувати млинці або оладки.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: today.ua  Переглядів: 1 029


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook