лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

11 найкращих фільмів Майкла Кейна, відколи йому виповнилося 80 років


14 березня сер Майкл Кейн святкує своє 91-річчя. А акторська кар’єра Майкла Кейна охоплює сім десятиліть: за цей час він отримав дві премії
“Оскар”.


У свої 90 років патріотично налаштований англієць оголосив про завершення своєї кінокар’єри після виходу на екрани останньої стрічки “Великий утікач”. Відколи Кейну виповнилося 80 у 2013 році, він знявся у 21 повнометражному фільмі, підтвердивши тим самим, що вік – це лише цифра.

11. Останнє кохання містера Моргана (2013)

Майкл Кейн зіграв головну роль у фільмі Сандри Неттельбек “Останнє кохання містера Моргана”. У ролі Метью Моргана, самотнього вдівця, який живе в Парижі, 80-річний американський джентльмен веде дещо ізольоване існування через те, що не розуміє французької мови.

Ця чарівна історія – тонка ода коханню в подальшому житті, коли Метью знайомиться з енергійною вчителькою танців.

Чому цей фільм потрапив до списку

Спільною темою багатьох проектів Майкла Кейна останніх років є той факт, що він у багатьох випадках є рятівною силою фільму, таким є його досвід роботи на екрані, і “Останнє кохання містера Моргана” не є винятком. Гра Кейна в ролі містера Моргана підкреслено прикрашає доволі тьмяний і невиразний сценарій.



10. Дюнкерк (2017)

Можливо, один з найкращих фільмів, якщо не найкращий, в якому Кейн знявся після 80-річчя, посідає лише десяту сходинку через відсутність у актора ролі.

“Дюнкерк” 2017 року, який лише озвучив класику воєнних часів Крістофера Нолана, не заслуговує на те, щоб піднятися вище, якщо говорити про гру Кейна. Граючи лідера Фортіса, Кейна радше можна почути по радіо, ніж побачити.

Чому фільм потрапив до списку

Прекрасно знята Ноланом картина розповідає про масову евакуацію британських і союзних військ з пляжів Дюнкерка під час Другої світової війни. Хоча роль Кейна дуже незначна, було б упущенням не включити Дюнкерк до списку за його заворожуюче видовище.



9. Бестселер (2021)

Фільм “Бестселер”, що дебютував на Берлінському кінофестивалі 2021 року, розповідає історію молодої та недосвідченої видавчині Люсі Стенбрідж, яка перебирає на себе контроль над видавництвом свого покійного батька.

Під час стрімкого процесу занепаду Люсі звертається за допомогою до незадоволеного, хоча й нагородженого, старого автора, якого вона використовує, щоб врятувати свою компанію. Майкл Кейн грає письменника Гарріса Шоу, який на схилі літ пише свій останній роман.

Чому фільм у списку

Кейн володіє характерною екранною привабливістю, за яку його так поважають протягом багатьох років. У “Бестселері” він легко перемикається з роздратованого дідугана на співчутливого мудреця, і, за всіма ознаками, саме він тримає цей фільм.



8. Король злодіїв (2018)

Хоча “Король злодіїв” отримав здебільшого несхвальну оцінку критиків, не гра Кейна чи його колег по цеху применшила враження від сценарію в цілому, а радше недоліки риторичного арсеналу фільму. Фільм розповідає реальну історію групи пенсіонерів похилого віку, які здійснюють пограбування депозитного сховища Хаттон-Гарден у Лондоні.

Чому фільм потрапив до списку

Кейн грає Брайана Ріда, головного організатора пограбування, який збирає команду однодумців-дрібних злочинців, щоб здійснити цю зухвалу крадіжку золотих злитків. Шанований актор ніби повертається до ролі Чарлі у фільмі “Італійське пограбування” 1969 року.



7. Тенет (2020)

“Тенет” улестив обманути як критиків, так і касові збори, і це був один з дуже рідкісних випадків, коли Крістофер Нолан допустив серйозну осічку.

Фільм був плутаниною емоційного розриву та наративних перешкод, і багато хто вийшов з кінотеатру з більшою кількістю запитань, ніж відповідей, настільки заплутаним був його сюжет.

У гонці проти часу, щоб врятувати людство, безіменний головний герой Джона Девіда Вашингтона намагається врятувати світ з глибин вимирання за допомогою одного слова.

Чому фільм потрапив до списку

Сер Майкл Кейн грає ще одного сера Майкла, цього разу Кросбі. Офіцера британської розвідки, який розповідає безіменному протагоністу з Вашингтона про “Тенет” і встановлює його контакт з організацією.

Кейн знову справді бездоганний у ролі цього мудрого дідуся, чиї заспокійливі м’які інтонації мають дивовижний гіпнотичний ефект, коли його слухаєш.



6. Інтерстеллар (2014)

Існує небагато партнерств між режисером і актором, які за роки роботи побудували такий взаєморозуміння, як у Крістофера Нолана і Майкла Кейна, починаючи з трилогії “Темний лицар” і закінчуючи такими фільмами, як “Престиж”, “Тенет” і, звичайно ж, “Інтерстеллар”.

Науково-фантастична епопея 2014 року стала основоположним шедевром і, безперечно, найкращим фільмом у цьому списку. Проте, як це часто буває у пізніших ролях Майкла Кейна, ветеран з’являється у ролях другого плану, і його поява у “Інтерстелларі” не стала винятком.

Він грає мудрого професора Бранда в історії про космічні подорожі, де групі астронавтів доручено знайти нову планету для людей після того, як Земля стане непридатною для життя.

Чому фільм потрапив до списку

Здатність Майкла Кейна грати в драматичній, часто дуже напруженій обстановці не має собі рівних, а його гра у фінальній сцені, де він лежить на лікарняному ліжку на порозі смерті, є однією з визначальних драматичних сцен у всьому фільмі.



5. Ілюзія обману (2013)

У трилері-драмі Луї Летер’є “Ілюзія обману” 2013 року Кейна звели до ролі другого плану. Фільм дебютував, отримавши схвальні відгуки та пристойний глядацький прийом, зібравши в прокаті 351 мільйон доларів.

Фільм розповідає історію чотирьох вуличних фокусників та ілюзіоністів, які нібито беруться пограбувати банк, а потім винагороджують своїх глядачів викраденою готівкою.

Чому фільм потрапив до списку

Майкл Кейн представляє Артура, недобросовісного страхового магната, якого “Чотири вершники” ошукали на мільйони. Зірка “Престижу” природно випромінює гру вищого класу, коли з’являється на екрані.



4. Кінгсман: Секретна служба (2015)

Роль Егзі у сміливому і зухвалому фільмі Метью Вона “Kingsman”: Секретна служба” піднесла ім’я Тарона Егертона в стратосферу.

Ця гостросюжетна ода агенту 007 розповідає про таємну операцію британської розвідки “Кінгсман” і завдання з порятунку світу, яке вони та головна героїня Еґґзі мають виконати разом із соціопатичним технічним магнатом Семюела Л. Джексона Річмондом Валентайном, який планує зруйнувати світ, яким ми його знаємо.

Кейн бере на себе роль дідуся Артура, керівника агентства, і голосу врівноваженості та розуму.

Чому фільм у списку

Кейн привносить вагому серйозність у сценарій Вона, який пишається коміксовими сценами, що нагадують “Бам! Бам!”, і монументальними декораціями, які змушують глядачів сидіти на краєчку крісла. Гра Кейна пропонує фільму інший вимір, який привносить у картину гравітаційну щирість.



3. Красиво піти (2017)

За останнє десятиліття з’явився новий піджанр – “прощальний” фільм, у якому знімається група літніх акторів, багато з яких є легендами кіноіндустрії.

У багатьох випадках часто використовується троп “фінальне ура”, як правило, без смаку. Однак у фільмі 2017 року “Красиво піти” ця заїжджена карта розігрується доволі вдало, значною мірою завдяки центральним ролям Майкла Кейна, Моргана Фрімена та Алана Аркіна, чия безтурботна харизма чудово передається у всьому фільмі.

Фільм розповідає про групу приятелів, які втрачають пенсію після того, як їхню стару компанію викуповують. Тому вперта трійця вирішує пограбувати банк, щоб повернути втрачене і врятуватися від бездомності та ниркової недостатності.

Чому фільм потрапив до списку

Хоча роль Джо аж ніяк не є вершиною кар’єри Кейна, головний герой “Італійського пограбування” чудово справляється з головною роллю, з його культовим кокні-акцентом і нахабним характером, британець доповнює сухий гумор своїх двох колег.



2. Великий утікач (2023)

У поважному віці 90 років Кейн знявся у своєму останньому фільмі, після того, як підтвердив свій вихід на пенсію всього за кілька тижнів після його виходу.

“Великий утікач” 2023 року – це невибаглива і чарівна історія про літню пару, яка живе разом у будинку для літніх людей. Бернар, ветеран Другої світової війни, планує зухвалу втечу, щоб потрапити на панахиду з нагоди 70-ї річниці висадки в Нормандії.

Чому фільм потрапив до списку

Як і належить акторській грі Кейна, він переконливо демонструє турботливого і люблячого ветерана війни з великою кількістю емпатії та співчуття, а його приземлена, самодостатня гра справді знаходить відгук у глядачів.



1. Юність (2015)

Паоло Соррентіно став режисером цього зібрання одних з найбільших талантів, які може запропонувати Голлівуд: Рейчел Вайс, Пол Дано, Джейн Фонда та Гарві Кейтель разом з Майклом Кейном знялися в цій гостросюжетній комедійній драмі. Ця картина стикається зі страхом перед власною смертністю та поверховістю і мінливістю молодості і краси.

Це історія двох друзів на схилі віку – Фреда Балінгера (Кейн), композитора і диригента на пенсії, та Міка Бойла (Кейтель), кінорежисера, які вирушають у відпустку до тихих швейцарських Альп, щоб відпочити.

Боротьба з хворобливою пам’яттю та погіршенням здатності функціонувати з кожним днем, пара приступає до реалізації своїх останніх проектів.

Чому фільм у списку

Читайте також: Джону Траволті - 70: згадуємо найкращі та найгірші роботи актора

“Юність”, з усіма її вражаючими візуальними ефектами, безперечно, є однією з найкращих робіт Кейна за останнє десятиліття, а його неабияка здатність тримати глядача в інтризі за допомогою повної тиші, виваженості та мудрості є свідченням його акторської майстерності.

скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: proshokino.com.ua  Переглядів: 375


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook