лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Зайва година сну загрожує здоров'ю: розповідаємо чому

Інколи так хочеться ще трішки полежати у ліжку на вихідних чи перед походом на роботу. Але чи знаєте ви, які можуть бути наслідки для ментального здоров'я?

Відповідне дослідження провели науковці з Колодарського університету в Боулдері й Інституту Бродів у МІТ та Гарварді. Розповідаємо про несподівані результати.



Науковці провели експеримент, щоб визначити вплив змін у нашому розпорядку дня на здоров'я. Зокрема, дослідили, чи схильність людей лягати спати в конкретний час впливає на ризик розвитку депресії.

Під "мікроскопом" опинились генетичні дані 850 тисяч осіб. Третина назвала себе "жайворонками", 9% – "совами", а решта віднесли себе до змішаного типу. Далі було проаналізовано генетичну інформацію, медичні записи й рецепти, а також результати опитування щодо діагнозів великого депресивного розладу.

Отримавши усі дані, науковці поставили запитання: чи люди, які раніше прокидаються, мають меншу схильність до депресивних розладів. Виявилось, що так. В учасників експерименту, які спали на 1 годину менше, ніж зазвичай, знижувався ризик розвитку серйозної депресії на 23%.

Читайте також: Чи допоможуть добавки з мелатоніном добре спати

Такому несподіваному явищу є пояснення. Більша кількість денного світла, яку отримує організм, позитивно впливає на настрій. Відтак, "сови" можуть часто бути пригніченими, адже їхній графік відрізняється від усталеного у суспільстві, припускають науковці.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 146


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook