лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Як впливає на плід алкоголь та цигарки під час вагітності: нові дані

У новому американському дослідженні оцінили сукупний вплив вживання алкоголю та куріння на виживання плоду.

Протягом двох років вчені відслідковували 11,6 тисячі вагітностей понад 8,5 тисяч жінок з Південної Африки та США. Для дослідження було зібрано дані про шкідливі звички майбутніх матерів на різних термінах, фахівці також фіксували всі випадки мертвонародження – смерть плода терміном від 20 – 28 тижнів.

Під час спостережного терміну у цій групі було зареєстровано 145 мертвонароджень та 82 пізніх мертвонароджень, тобто на гестаційному терміні понад 28 тижнів. Половина випадків (51%) не була пов'язана із вживанням алкоголю чи куріння.



Водночас 18% жінок повідомили про те, що пили спиртне та курили після першого триместру вагітності. Ще 9% вживали лише алкоголь, а 22% не змогли відмовитися від тютюну.

Аналіз даних показав, що обидві шкідливі звички під час вагітності підвищують ризик мертвонародження майже втричі (2,78 раза) порівняно з жінками, які ніколи не пили, не курили або відмовилися від своїх звичок до другого триместру.

"Ці результати дозволяють припустити, що поєднання вживання алкоголю і куріння після першого триместру вагітності в порівнянні з відсутністю впливу або відмовою від куріння до кінця першого триместру може бути пов'язане зі значно підвищеним ризиком смерті плоду", – зазначили науковці.

Читайте також: Жінки, які п

У вагітних, які вживали лише алкоголь, ймовірність втрати дитини збільшена у 2,22 раза порівняно з жінками, які відмовилися від спиртного. Куріння підвищує цей ризик у 1,6 раза.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: 24tv.ua  Переглядів: 127


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook