лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Гіпертонію можна лікувати шоколадом

Чудова новина для шанувальників темного шоколаду. Вчені з Великобританії виявили, що какао зменшує артеріальний тиск та захищає серце.

Якщо ви не уявляєте своє життя без солодкого, то як улюблену закуску вибирайте темний шоколад. Справа в тому, що до складу какао-бобів входять флаваноли, які зміцнюють здоров'я серця за рахунок зниження артеріального тиску. Вони досягають цього ефекту, роблячи стінки судин еластичнішими. Це дозволяє крові легше поширюватися організмом.



А ось куди популярніший молочний шоколад для цього не годиться, оскільки в ньому занадто високий вміст цукру, а ось частка какао-бобів становить лише 25%. Для порівняння, у темному шоколаді цей показник може сягати 90%. Дослідники з Університету Суррея виявили, що люди, які отримували добавки з шоколадом, уже протягом трьох годин демонстрували знижений артеріальний тиск і міцніші кровоносні судини.

Читайте також: Потниця: як боротися з літнім подразненням

У таблетках, які вони поглинали, містилася така кількість флаванолів, яку можна зустріти у 500 г темного шоколаду. Звичайно, вживати стільки цих солодощів не дуже розумно, тому варто задовольнятися меншою кількістю або пити какао в чистому вигляді. Неможливо заперечувати, що какао позитивно впливає на серцево-судинну систему. У Росії понад 40% дорослих людей страждають від підвищеного артеріального тиску або гіпертонії, що збільшує небезпеку інфарктів та інсультів.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело:   Переглядів: 226


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook