лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Будь-яке освітлення під час сну загрожує ожирінням

Дослідники зі США дійшли висновку про те, що сон у приміщенні з будь-якими джерелами світла пов'язаний із ожирінням. Він також може спровокувати інші серйозні проблеми зі здоров'ям.

Навіть тьмяне світло каганця в кімнаті сплячої ночі людини збільшує ймовірність серйозних проблем зі здоров'ям у нього в майбутньому. Вплив будь-яких джерел світла корелює зі зростанням ризику діабету, гіпертонії, а також ожиріння у чоловіків та жінок старшого віку, як показало дослідження вчених із Північно-Західного університету. Саме тому люди повинні прагнути спати у повністю темному приміщенні, і будь-які джерела освітлення мають бути зведені до мінімуму.



Дослідження вивчало роль світла під час сну людини, торкнувшись здорових дорослих людей старше 20. Виявилося, що сон всього протягом однієї ночі з приглушеним освітленням на кшталт працюючого екрану телевізора з вимкненим звуком вже збільшує рівень цукру в крові та інтенсивність серцебиття в умовах спеціальної сомнологічної лабораторії. Зростання серцебиття, як зазначалося під час інших досліджень, одна із чинників ризику серйозних проблем із серцем і навіть передчасної смерті. А підвищення рівня цукру в крові – прояв резистентності до інсуліну, що призводить до діабету другого типу.

Читайте також: Как правильно укладывать детей спать: советы ученых

Навіть приглушене світло проходило через закриті зіниці і порушувало сон у молодих дорослих людей, хоча вони й спали із заплющеними очима, як розповіли вчені. На їхню думку, навіть незначні джерела світла створювали дефіцит як довгого, так і короткого сну, який є критично важливою фазою процесу відновлення клітин в організмі.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело:   Переглядів: 247


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook