лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Холодець зі свинини та курки до свята: українські драглі від Євгена Клопотенка

Зараз би смачного насиченого холодцю з легким ароматом часничку та їсти його з добре гостренькою гірчицею. Смакота! Можу припустити, що своє бажання ви притримуєте до свята, бо з цією стравою багато мороки: варити довго м’ясо, розбирати його, розкладати у тарілки, а потім ще чекати, поки загусне. Але я не можу лишити вас сам на сам зі своїми бажаннями, тому пропоную приготувати холодець «без мороки». В Україні ця страва має свою автентичну назву – драглі, та відома ще з часів Київської Русі. І якщо раніше її готували лише в зимовий період, бо не було холодильників, то зараз ніяких сезонних перешкод на шляху смачного немає. Зробимо холодець зі свинини та курки і якщо зранку приготуєте, то в обід вже будете насолоджуватися. Я ж обіцяв, що буде просто та швидко – ось і маємо. Готову страву подавайте з гірчицею або хріном.



Поради з приготування драглів

Спочатку поставимо варитися м’ясо. Щоб бульйон був прозорим, після закипання зробіть середній вогонь. Нам потрібно, щоб м’ясо воно томилося, а не булькало. Ще додасте ароматні спеції – лавровий лист та чорний перець горошком для посилення аромату. На цьому етапі в оселі вже буде відчуватися свято, бо запах дійсно неймовірний. Солити не будемо, окремо додамо сіль в готовий бульйон.

Курка готується швидше, тому, щоб вона не переварилася, вийміть її раніше. Свинині треба більше часу, вона має бути м’якою та добре розриватися на волокна руками.

Для насиченого аромату в готовий бульйон додамо чимало часничку, але спочатку запечемо його в духовці. Тоді його смак стане приємно-солодкуватим, а аромат пом’якшиться, не буде таким вибуховим та різким.

Щоб драглі загусли, використаємо желатин. Мої пропорції – перевірені, тому просто зробіть так, як в рецепті, і ви отримаєте добре загуслий холодець вже через чотири години після того, як розіллєте його по тарілках. Готуйте на свята та просто так, щоб задовольнити свої бажання.

Інгредієнти

500 г свинини  (лопатка або задня частина)
6 курячих гомілок 
30 г желатину (порошок) 
150 мл води для замочування желатину 
2,5 л води  
5 голівок часнику 
4-5 лаврових листів
5-6 горошин чорного перцю
20 г солі  
гірчиця (для подачі) 

Драглі: покроковий рецепт

Крок 1

Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів. Загорніть 5 голівок часнику у фольгу – кожну окремо, викладіть у форму для запікання та поставте в духовку на 30 хвилин. Він має стати м’яким.

Крок 2

Зачистьте 500 г свинини від плівок та зайвого жиру. Перекладіть в каструлю, додайте 6 курячих гомілок та залийте 2,5 л води.

Крок 3

Доведіть до кипіння на великому вогні, зніміть пінку, додайте 4-5 лаврових листів і 5-6 горошин чорного перцю. Зробіть маленький вогонь. Курячі гомілки варіть 60 хвилин, а потім дістаньте. Готовність свинини перевірте через 1,5 години. Дістаньте шматочок та розділіть на волокна. Якщо м'ясо м’яке, воно готове.

Крок 4

Всипте в миску 30 г желатину та залийте 150 мл води кімнатної температури. Залиште набухати на 15 хвилин.

Крок 5

Запечений часник дістаньте з духовки, очистьте від лушпиння та перетріть через дрібне сито.

Крок 6

М’ясний бульйон процідіть, щоб він був прозорий, додайте часник та 20 г солі. Спробуйте його, він має бути трішки солонуватим. І поки він гарячий, додайте замочений желатин та перемішайте, щоб він розійшовся.

Крок 7

М'ясо розділіть на волокна та викладайте у тарілки. Залийте бульйоном та залиште охолоджуватися за кімнатної температури. Потім переставте в холодильник для стабілізації мінімум на 4 години, а краще – на ніч.

Крок 8

Читайте також: Апетитний курячий холодець: прості рецепти приготування традиційної страви

Готові драглі подавайте з гірчицею чи хріном. Ідеально вони смакують і з гарніром з картопляного пюре. Але тут я не наполягаю, смакуйте, як вам заманеться.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 458


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook