лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

У томатно-вершковому соусі: голубці з савойської капусти від Євгена Клопотенка

Голубці – це така страва, якої ніколи не буває забагато. Тим паче, якщо ви прагнете експериментувати і готові тестувати нові смаки та посмаки. У нас на сайті є чимало рецептів. Крім голубців з савойською капустою, які ми з вами будемо зараз готувати, я пропоную спробувати маленькі з гречкою, пісні з картоплею, ароматні з листям базиліку. І звичайно ж, мої улюблені ліниві голубці, які готуються найшвидше, а за смаком – просто диво.

Маленькі секрети смачних голубців з савойської капусти

Найголовніший секрет – це сама капуста. Її ніжні, соковиті, трішки гофровані листочки – ідеальний вибір для голубців. Пильнуйте, лишень, щоб її листя було темно-зеленого кольору та пружне. І ніяких сухих листочків! Бо це означає, що ви натрапити на голівку, яка уже давно лежить на полицях магазину і вже забула, коли була під сонечком, на полі.

Бекон купуйте одразу слайсами, так зручніше і зекономить трохи часу. Але якщо у вас шматок, все ок. Поріжете якомога тонше. І все.

А ще обов’язково промийте рис до стану, коли чергова порція води буде прозорою. Це важливо.



І наостанок про вершки. Насправді, можете брати їх будь-якої жирності. Але знайте – 20%, то гарний вибір. Повірте!

Інгредієнти

1 савойська капустина середнього розміру
200 г довгозернистого рису
300 г фаршу зі свинини
150 г бекону
200 г томатів у власному соку
100 мл вершків 20 % жирності
Цедра лимона до смаку
Чорний перець до смаку
Сіль до смаку
Коріандр до смаку
Зелений чай опційно

ГОЛУБЦІ З САВОЙСЬКОЇ КАПУСТИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

Крок 1

Підготуйте листя у савойської капусти: відріжте їх біля основи качана, потім розріжте уздовж і всюди приберіть потовщені частинки.

Крок 2

Налийте у каструлю води, киньте дрібку солі і поставте на плиту. Дочекайтеся, доки закипить. Опустіть туди капустяні листочки та бланшуйте упродовж 2-3 хвилин. Вийміть м’якенькі листочки та покладіть на щось холодне, щоб остигали.

Крок 3

Добре помийте 200 г довгозернистого рису, залийте водою у пропорції 1:2, де на одну частину крупи йде дві частини рідини. На цьому етапі можна додати до страви трішки інтриги і зварити рис у зеленому чаї. Просто заваріть 400 г ароматного напою, дайте настоятись і залийте ним крупу. Далі – все як завжди.

Крок 4

Дайте готовому рису трішки остигнути, потім змішайте його з 300 г свинячого фаршу, додайте терту цедру чверті лимона, сіль, коріандр та перець до смаку. Добре вимішайте.

Крок 5

Викладайте на підготовлені раніше листочки капусти порцію начинки і швиденько загортайте голубці.

Крок 6

На дно форми для запікання покладіть 150 слайсів бекону, а вже на них – голубці.

Крок 7

Розчавіть 200 г томатів, змішайте з 100 г вершків 20 %. Можете робити це у чаші комбайну. За бажанням – підсоліть, додайте спецій. Якщо соус видається кислуватим, можна ще й підсолодити до смаку. Залийте цією заправкою голубці. Якщо нема консервованих томатів, це не привід не робити голубці з савойської капусти. Можете використати томатний сік. Це теж буде смачно.

ЧИтайте також: Готуємо класичні голубці з м’ясом

Крок 8

Розігрійте духовку до 200 градусів, поставте форму з голубцями і випікайте протягом 40 хвилин. Подавайте до столу гарячими.

Готувати - це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 367


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook