лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Повітряний та ніжний: чизкейк з печива з яблучним варенням без випікання

Повітряний, немов хмаринка, ніжний, як обійми близької людини, цей десерт входить до переліку найпопулярніших у світі. Звісно, це чизкейк. Існує багацько різновидів цього смаколика: це і баскський чизкейк, і банановий, і полуничний, і класичний чизкейк «Нью-Йорк». Всіх їх об’єднує повітряна начинка та неперевершений смак.

З приготуванням десерту начебто все просто, але під час випікання завжди хвилюєшся, чи він не потріскається або не підгорить, та й духовки наразі доступні не завжди, через відключення електрики. Ми вирішили зробити ще простіше та приготувати чизкейк з печива без випікання. Вам знадобиться лише трохи терпіння, доки він буде стояти у холодильнику. Скажіть, класно?

Особливості чизкейка без випікання

Чудово те, що з цим рецептом ви можете експериментувати. Для основи ми взяли чайне печиво, та можна зробити щось оригінальніше й використати, наприклад, вівсяне. Головне, щоб воно було пісочне. Для верхнього шару ми приготували варення з яблук. Тут також можна проявити фантазію. Найпростіше – додати до нього трохи кориці чи сухого імбиру, або й взагалі використати інші фрукти чи ягоди до смаку.



Ще з прекрасного – цей рецепт ми створили спеціально для ГО «Тарілка». Це перший в Україні продовольчий банк, що працює у Львові та створений для допомоги харчовими продуктами нужденним та привернення уваги суспільства до зменшення харчових відходів. Організація спільно з низкою супермаркетів віддає продукти тим, хто їх наразі потребує. В тому числі це продукти, термін придатності яких завершується. Часто-густо магазини змушені їх викидати. Та й ми з вами інколи грішимо таким. Та насправді з них ще можна приготувати чудові страви. Наприклад, у цьому рецепті ви можете використати яблука, які вже трішки потемнішали, з них просто можна зрізати шкірку або видалити потемнілий гамуз. Ставтеся до продуктів усвідомлено!

Інгредієнти

Для чизкейка:
600 г кисломолочного сиру 5%
150 г сметани
4 ст. л. цукру
25 г сухого желатину
150 мл води
300 г чайного печива
100 г вершкового масла 82,5%

Для яблучного варення:
3 яблука
300 г цукру
10 г сухого желатину
100 мл води

Чизкейк з печива: покроковий рецепт

Крок 1

Висипте у вогнетривку миску 25 г сухого желатину та додайте 150 мл води. Залиште набухати.

Крок 2

У чашу блендера розкришіть руками 300 г чайного печива. Перебийте до однорідної дрібної крихти та пересипте в окрему миску.

Крок 3

Розтопіть у сотейнику 100 г вершкового масла жирністю 82,5% та перелийте у крихту з печива. Перемішайте силіконовою лопаткою.
Крок 4

Дно роз’ємної форми діаметром 20 см вистеліть пергаментом. Викладіть масу з печива та масла й добре втрамбуйте, зробіть бортики – це буде основа для чизкейка. Поставте її в холодильник на 1 годину.

Крок 5

Для начинки викладіть у миску 600 г кисломолочного сиру жирністю 5%, додайте 150 г сметани та 4 ст. л. цукру. Перебийте занурювальним блендером в однорідну масу.

Крок 6

Встановіть миску з желатином, що набух, на парову баню. Розпустіть та перемішайте. Одразу вилийте у сирну масу та добре перемішайте.

Крок 7

Дістаньте з холодильника форму з основою та вилийте у неї начинку. Поставте в холодильник ще на 2 години.

Крок 8

Для яблучного варення наріжте тонкими скибочками 3 яблука. Викладіть у невелику каструлю та засипте 300 г цукру.

Крок 9

Варіть 20 хвилин на маленькому вогні, помішуючи лопаткою. Змініть з вогню та відставте на 10 хвилин. Потім поверніть на плиту і проваріть ще 20 хвилин.

Крок 10

У миску висипте 10 г сухого желатину та залийте 100 мл води. Готовому яблучному варенню дайте трохи охолонути та пропустіть через дрібне сито, щоб відділити шкірку яблук.

Крок 11

Розпустіть розбухлий желатин на паровій бані та одразу перелийте у проціджене варення.

Крок 12

Дістаньте з холодильника форму з чизкейком та покрийте яблучним варенням з желатином. Рівномірно розподіліть лопаткою.

Читайте також: Как приготовить чизкейк

Крок 13

Поставте чизкейк ще на 2 години в холодильник, щоб він стабілізувався. Після цього розріжте на порційні шматочки.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 259


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook