лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

З курячим філе та томатами чері: салат а-ля Цезар

Коли треба приготувати швидкий та смачний салат, згадайте про Цезар. В оригінальному рецепті хрустке листя салату та сухарі поєднується з соусом та тертим сиром пармезан. А ми пропонуємо додати запечене куряче філе і томати чері та спростити приготування соусу – зробити його з того, що більш доступно. Він смакуватиме з м’ясними та рибними стравами, буде прикрасою святкового столу та стане у пригоді, щоб взяти із собою на роботу чи дати дитині у школу.

Поради з приготування салату а-ля Цезар

Щоб куряче філе вийшло ніжним на смак, обов’язкового очистьте його від плівок та зайвого жиру. Для салату Цезар вибирайте мікс салатів чи візьміть тільки листя айсберга – тут все за вашим бажанням. Ми використали томати чері, бо зазвичай вони солодкі й соковиті навіть не у сезон. Якщо у вас є великий томат, який вам смакує, беріть його та розріжте на рівні часточки. Для соусу ідеально підійде сметана 15%, бо вона рідка, а нам це і потрібно.



Інгредієнти

Для салату:
120 г курячого філе  
50 г міксу салатного листя 
100 г томатів чері 
50 цільнозернового хліба 
5 г сиру пармезан 
1-2 дрібки паприки
сіль до смаку

Для соусу:
25 г сметани 15% 
зубчик часнику  
5-7 гілочок петрушки 
сіль та перець до смаку

Салат а-ля Цезар: покроковий рецепт

Крок 1

Духовку розігрійте до 180 градусів. Помийте 120 г курячого філе, обріжте залишки жиру та плівок.

Крок 2

Деко застеліть пергаментним папером і викладіть на нього куряче філе. Посоліть до смаку, додайте 1-2 дрібки паприки. За бажанням використовуйте копчену паприку. Поставте куряче філе запікатися на 20-30 хвилин у розігріту до 180 градусів духовку. Потім дістаньте та залиште остигати до кімнатної температури.

Крок 3

Зробіть грінки. Візьміть 50 г цільнозернового хліба, зріжте скоринки та наріжте великими кубиками. Викладіть на деко та поставте в духовку запікатися на 5-10 хвилин або підсмажте на сухій пательні протягом 5 хвилин. 

Крок 4

Приготуйте соус до салату. Помийте 5-7 гілочок петрушки, обірвіть листочки та дрібно порубайте. Перекладіть їх у глибоку миску. Додайте 25 г сметани 15%, дрібно порізаний зубчик часнику та посоліть і поперчіть до смаку. Добре перемішайте віничком. Якщо ви хочете отримати ледь помітний аромат часнику, просто натріть ним тарілку, в якій будете подавати салат, і не додавайте в соус.

Читайте також: Салат цезар по-новому: рецепт із секретним інгредієнтом – фузилі

Крок 5

У глибоку тарілку викладіть 50 г міксу салатного листя, філе, порізане слайсами, 100 г томатів чері, розрізаних навпіл. Зверху додайте сухарі та полийте все соусом. Добре, але обережно перемішайте, щоб не прим’яти листя салату. Зверху посипте 5 г тертого сиру пармезан. Одразу подавайте до столу.

Готувати – це просто!скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: klopotenko.com  Переглядів: 369


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook