лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Чи можна їсти сало щодня: учені спростували головний міф

Сало – один із найбільш уживаних українцями продуктів. Проте досі не було чіткої відповіді, чи можна його вживати щодня. Любителі сала стверджують, що можуть їсти його на сніданок, обід і вечерю, при цьому залишаючись здоровими й бадьорими. Їхні опоненти заперечують, що сало – це гори холестерину, який забиває судини. Втім, як стверджують учені, істина знаходиться посередині.

Про користь сала, а також про його добову норму споживання розповіла у своєму Instagram дієтолог Оксана Скіталінська.



Багато українців не можуть прожити без сала і дня. Не випадково його порівнюють із головним українським наркотиком. Із салом роблять бутерброди, його використовують як доповнення до різних страв, коптять і запікають. Втім, медики кажуть, що сало найкорисніше вживати саме в сирому вигляді. При цьому можна надати йому гостроти гірчицею, хроном або перцем.

Отже, чим корисне сало?

*Сало містить до 45% олеїнової кислоти. Вона входить до складу клітинних мембран та сприяє їхній пружності. При цьому всередину клітин проникає менше шкідливих речовин, клітини повільніше старішають, і організм людини довше залишається здоровим. Олеїнова кислота не впливає на вміст холестерину у крові.
* Сало можна нагрівати на вогні та розтоплювати. При цьому під час нагрівання в ньому не утворюється небезпечних сполук.
* Сало стимулює утворення жовчі при гіпотонії жовчного міхура. Маючи жовчогінні властивості, воно запобігає застою жовчі в міхурі і сприяє нормальному його функціонуванню. При цьому дієтолог радить усім вживати шматочок сала вранці, адже саме вранці зазвичай жовч пересичена холестерином, і в жовчному міхурі можуть утворюватися камінці. А сало сприяє активізації струму жовчі, що не дає утворитися камінню.
* Сало сприяє виведенню радіонуклідів із організму.
* Сало містить арахідонову кислоту, що входить до складу клітинних мембран. Вона незамінна для роботи ферментів серцевого м'яза. Тобто, сало сприяє зміцненню серцевого м'яза.

Проте всі корисні властивості цього продукту не означають, що сало щодня можна їсти у необмежених кількостях. Втім, і відмовлятися від щоденного вживання цього продукту не варто. Не варто слухати порадників, які лякають любителів українського наркотику горами холестерину в судинах та ожирінням. Просто в усьому потрібно знати міру.

Читайте також: Пять причин съедать утром немного сала по мнению медиков

Щоденна рекомендована норма сала не повинна перевищувати в обсязі 1/3-1/2 сірникової коробки. У такому обсязі воно піде на користь організму та сприятиме гарному самопочуттю.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: today.ua  Переглядів: 761


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook