лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Три незвичайні й натуральні способи пофарбувати яйця на Великдень

Три незвичайні й натуральні способи пофарбувати яйця на Великдень
Крашанки — один із головних атрибутів Великодня і найпростіший варіант великодніх яєць.

Традиційно їх просто фарбують в один колір, використовуючи підручні барвники, наприклад, лушпиння цибулі, від якої яйця набувають бордових відтінків.

Якщо ж ви хочете більш яскраві кольори, спробуйте, за порадою Олени Єрмоленко, скористатися чаєм або синьою капустою. Ну а якщо вам набридли пластикові наклейки з візерунками, скористайтеся декоративними серветками.

Головне — всі методи абсолютно натуральні та безпечні навіть для дітей.

Чай із суданської троянди

Упаковку чаю 100 г залити окропом, накрити тарілкою або кришкою і залишити на 15 хвилин заварюватися. Яйця, бажано білого кольору, відварити 10 хвилин. У чай додати 2 столові ложки оцту і покласти в нього яйця. Через 15−20 хвилин яйця можна дістати і акуратно промокнути серветкою, колір буде світло-сірий. Поки яйця вологі на них можна залишити сліди від серветки або інші візерунки, тоді забарвлення буде «мармуровим». Коли яйце сухе це зробити вже неможливо. Якщо залишити яйця в чаї на годину, ви отримаєте майже чорний, темно-сірий колір.

Сік червонокачанної капусти

Для того, щоб отримати синій насичений колір, знадобиться один середній качан синьої капусти, оцет і бажана кількість білих яєць. Капусту порізати на 4−5 частин і відварити хвилин 30. Відварити яйця. Дістати капусту, додати в воду з-під неї 2 ст.л. оцту і опустити туди яйця. Тут процес довший, ніж у першому способі, світло-блакитними яйця стануть тільки через годину, а синіми — через 3−4 години.



Малюнки з серветок чи декупаж

З серветки треба вирізати малюнки, білі яйця відварити 10 хвилин і охолодити. До яйця прикласти вирізаний із серветки малюнок і пензликом зверху повністю змастити білком.

[b]Читайте также: Как засолить селедку дома: два простых рецепта /b]

Підсушити феном з холодним повітрям.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело: nv.ua  Переглядів: 1 379


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook