лучший сайт где можно скачать шаблоны для dle 11.2 бесплатно

Що може ховатися за почуттям оніміння різних ділянок тіла

Оніміння в певній частині тіла може бути цілком нешкідливим явищем або бути симптомом серйозного захворювання.

Напевно, кожна доросла людина хоч раз відчувала оніміння в якійсь частині тіла. Як правило, стан оніміння супроводжується малоприємними симптомами: наприклад, відбувається втрата чутливості, виникають поколювання, мурашки, інші відчуття або ознаки паралічу. Уражатися можуть ноги, ступні, пальці, навіть обличчя. Але що за цим стоїть?



Оніміння після пробудження або тривалого сидіння. Відчуття оніміння ніг або рук часто виникає при пробудженні вранці або після тривалого сидіння. Причина: у певній позі тіла чиниться тиск на нервові лінії, що призводить до зниження кровообігу.

Найчастіше такий тип оніміння нешкідливий. Однак якщо оніміння зберігається протягом декількох годин, слід звернутися до лікаря.

Оніміння рук, ніг, обличчя. Воно може вказувати на фіброміалгію, особливо якщо є інші симптоми:

- біль у м'язах та суглобах
- постійна втома.

У переважній більшості випадків на цей больовий розлад страждають жінки середнього віку.

Оніміння у великому, вказівному пальцях. Таким ознакою може виявлятися синдром зап'ясткового каналу, у якому середній нерв руки (срединний) защемляється у сфері зап'ястя через звуження сухожильних зв'язок. У разі цієї патології на боці великого пальця руки відчувається поколювання, яке іррадіює у передпліччя.

Раптове оніміння однієї сторони тіла. Оніміння або ознаки паралічу, що раптово виникають з одного боку тіла, можуть бути провісником інсульту. Уражені області можуть містити руки, ноги, обличчя, навіть рот.

В обставинах інсульту оніміння зазвичай наростає протягом декількох хвилин і може супроводжуватися головними болями, проблемами із зором та мовленням. Людині з цими симптомами слід викликати швидку допомогу, навіть якщо симптоми проходять самостійно через якийсь час.

Оніміння, що наростає протягом декількох днів або місяців. Подібне відчуття може бути ознакою розсіяного склерозу – захворювання головного та спинного мозку. Часто жертви цієї патології зазнають оніміння ніг.

Також почуттям оніміння можуть "заявляти" про себе пухлини. Як доброякісні, і злоякісні, новоутворення можуть тиснути на певні нерви, що викликає почуття оніміння чи характерного поколювання.

«Завжди слід звертатися до лікаря, якщо ви відчуваєте відчуття оніміння, що повторюється, постійне або посилюється з часом».

Основні причини оніміння. Ключовим тригером є ушкодження нервів, що може бути наслідком різних проблем. Ось що може провокувати.

Читайте також: Лікар розповів, які захворювання можуть ховатися за судомами

* Травми, стискання.
* Метаболічні захворювання (наприклад, діабет).
* Дефіцит поживних речовин: особливо магнію, кальцію, вітамін B12.
* Порушення кровообігу.
* інфекції.
* Алкогольна залежність.
* Грижі хребта.
* Пухлини.скачать dle 12.0
рейтинг новини:  
  • Подобається
  • 0
Джерело:   Переглядів: 575


Коментувати
Відео
Ми у соцмережах
  • Facebook